Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken
NL
Ik weet mijn kenteken niet

25.354 autobezitters vergeleken afgelopen maand hun verzekering

Autoverzekering vergelijken

Schade aan je auto is vervelend en duur. Dus als er iets gebeurt, wil je er zeker van zijn dat de kosten vergoed worden. Via hoyhoy.nl vind je makkelijk en eenvoudig de beste autoverzekering voor een scherpe prijs. Mensen die via hoyhoy.nl overstappen, besparen gemiddeld 200 euro per jaar op hun autoverzekering.

Je autoverzekering vergelijken en afsluiten in slechts 3 stappen.

Stap 1.

Vul je gegevens in, zoals je kenteken en jouw aantal schadevrije jaren. Kies de dekking die het beste bij je auto past.

Stap 2.

Wij berekenen de autoverzekeringen, die het beste matchen met jouw gegevens.

Vergelijk deze eventueel met een verzekering van jouw keuze.

Stap 3.

Sluit de best passende verzekering direct online af!

Wil jij op een later moment nog eens rustig je autoverzekering bekijken? Dat kan! Wij sturen je graag een mail met alle gegevens.

Autoverzekering vergelijken loont

Iedere maand vergelijken tienduizenden Nederlanders hun autoverzekering via hoyhoy.nl. Gemiddeld besparen ze 200 euro op de premie van hun autoverzekering door over te stappen naar een goedkopere verzekering.

Goedkope autoverzekering

Via hoyhoy.nl kun je gemakkelijk en snel een goedkope autoverzekering vergelijken en afsluiten. Na het invullen van je gegevens krijg je direct te zien welke verzekeraar de goedkoopste autoverzekering aanbiedt.

Goedkope autoverzekering net zo goed als dure

Veel mensen hebben het idee dat een dure autoverzekering beter is dan een goedkope verzekering. Niets is minder waar, uit onderzoek van hoyhoy.nl blijkt dat een goedkope autoverzekering net zo goed is als een dure. Je bent zelf in veel gevallen met een duurdere beperkt casco of volledig casco autoverzekering slechter verzekerd, dan met een goedkope verzekering.

Prijs/Kwaliteit

Om ervoor te zorgen dat je een duidelijk beeld hebt van de kwaliteit van een bepaalde verzekering, hebben we onze top 3 autoverzekeringen gebaseerd op basis van prijs en kwaliteit. Deze prijs/kwaliteitsscore wordt voor 50% bepaald door de premie en voor 50% door de kwaliteitsscore van de betreffende autoverzekering.

Top 5 Goedkoopste autoverzekeringen

  1. Polisdirect € 5,46
  2. Budgio € 6,10
  3. Klik & Go € 6,46
  4. FBTO € 6,53
  5. Ditzo € 6,80

*Op basis van 20 schadevrije jaren, Toyota Aygo en geboortejaar 1975.

Tips om te besparen op jouw autoverzekering

Dekking

Pas de dekking aan op de leeftijd van de auto. Ben je lid van een pechhulpdienst? Neem dan geen pechhulp bij jouw verzekering. Heb je een rechtsbijstandverzekering met dekking voor jouw auto? Dan hoef je geen aanvullende rechtsbijstandverzekering te nemen.

Regeling 2e auto

Voor een 2e auto bestaan aantrekkelijke regelingen. Neem contact op met onze klantenservice voor de mogelijkheden.

Leaseverklaring

Jaren in een lease-auto gereden? Vraag een leaseverklaring op, dan tellen deze schadevrije jaren mee.

Welke dekkingen?

Jouw auto moet minimaal WA-verzekerd zijn. Maar voor auto’s tot 8 jaar is een uitgebreidere dekking vaak verstandig. Kijk dus goed naar de leeftijd van je auto en welke risico's je wilt verzekeren. Bepaal op basis daarvan welke dekking je nodig hebt. Deze dekking kun je uitbreiden met een aanvullende autoverzekering.

WA-dekking

Deze dekking is wettelijk verplicht voor iedere autobezitter. Deze dekking vergoedt alleen de schade die je met je auto toebrengt aan anderen. De schade aan je eigen auto wordt niet vergoed. Auto's ouder dan 8 jaar zijn meestal WA-verzekerd.

Beperkt casco

Vind je de WA-dekking te laag? Kies dan de beperkt casco dekking. Dan ben je ook verzekerd voor diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel en botsing met dieren. Deze dekking wordt vaak gekozen voor auto's tussen 4 en 8 jaar.

Volledige casco (allrisk)

Geen zorgen over de dekking? Neem dan een allrisk autoverzekering. Je bent dan ook verzekerd voor schade aan je eigen auto, zelfs wanneer de schade jouw eigen schuld is. Voor nieuwe auto's wordt meestal een volledig casco dekking afgesloten.

Aanvullende dekkingen

Naast de WA, Beperkt casco en de Volledig casco dekking zijn er verschillende aanvullende dekkingen die je kunt laten mee verzekeren bij jouw autoverzekering. Omdat deze aanvullende dekkingen niet verplicht zijn kun je zelf bepalen of je deze verzekeringen wilt meeverzekeren.

Verkeersrechtsbijstand

Wanneer je verkeersrechtsbijstand meeverzekert bij jouw autoverzekering, ben je verzekerd van juridische hulp. Mocht er een geschil ontstaan wanneer je aan het verkeer deelneemt, dan kun je gebruikmaken van de verkeersrechtsbijstand dekking. Je hoeft dan niet zelf het verkeersconflict op te lossen, want dit wordt geregeld door jouw verzekeraar.

Ongevallen inzittendenverzekering

De ongevallen inzittendenverzekering keert een vooraf vastgesteld bedrag uit wanneer een inzittende invalide wordt of komt te overlijden. In het geval van de ongevallen inzittendenverzekering maakt het niet uit wie de schuldige van ongeval is.

Schadeverzekering voor inzittenden

Een schadeverzekering voor inzittenden vergoedt de werkelijk geleden schade van de passagiers die in jouw auto hebben gezeten tijdens het ongeval. Ook bij deze aanvullende dekking maakt het niet uit wie de schuldige is van het ongeval.

Ervaringen van klanten

De autoverzekering vergelijker van hoyhoy.nl wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.9, gebaseerd op 965 klantbeoordelingen. Dit klantonderzoek is uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksbureau MWM2. Wil je ook jouw mening geven? Dat kan via ons speciale formulier. Hieronder vind je een aantal beoordelingen van onze klanten die een verzekering voor hun auto bij hoyhoy.nl hebben afgesloten:

"Vind het prettig dat ik niet zelf in een wirwar van sites moet gaan zoeken."

Dhr. G. Wensink (Ridderkerk)

"Ik vind het erg makkelijk en mijn autoverzekering valt erg goedkoop uit."

Dhr. D. Stallinga (Veghel)

"Mijn autoverzekering was snel afgesloten en ik had een duidelijk overzicht in de kosten."

Dhr. D. Meurshendriks (Nieuwerkerk a/d IJssel)

Autoverzekering opzeggen

Via hoyhoy.nl een nieuwe autoverzekering afgesloten? Dan kun je via onze gratis opzegservice jouw huidige autoverzekering stopzetten. Je hoeft alleen maar jouw gegevens, verzekeraar en polisnummer in te vullen en wij doen de rest! Geen rompslomp dus. Wil je liever zelf jouw autoverzekering opzeggen? Download onze gratis opzegbrieven.

Opzeggen vs. opschorten

Als je je auto hebt verkocht kun je ervoor kiezen om je autopolis op te zeggen of op te schorten. Het voordeel van opschorten is, dat je jouw nieuwe auto weer tegen dezelfde voorwaarden kunt verzekeren. Je zet namelijk jouw opgeschorte verzekering voort. Een ander voordeel is dat jouw schadevrije jaren bij de meeste verzekeraars drie jaar bewaard blijven. Als je je polis stopzet, vervallen jouw schadevrije jaren al na één jaar. Meer informatie over opschorten en opzeggen vind je op onze speciale opzegpagina.

Direct je autoverzekering regelen

Via hoyhoy.nl kun je direct zelf je autoverzekering regelen. Binnen 5 minuten heb je een nieuwe autoverzekering gevonden en afgesloten. Naast een autoverzekering afsluiten kan je via hoyhoy.nl nog meer verzekeringen vergelijken en afsluiten.