Zolang je geen schade claimt, bouw je schadevrije jaren op. Na beëindiging van je autoverzekering zet de verzekeraar het aantal schadevrije jaren in de centrale database Roy Data. Uiteraard ontvang je hiervan ook een schriftelijke bevestiging.

 

Schadevrije jaren op je polisblad

Heb je momenteel nog een autoverzekering? Dan kan je het aantal schadevrije jaren vaak op je polisblad nalezen (let op: verwar de B/M trede niet met jouw schadevrije jaren). Als er geen schadevrije jaren staan vermeld, kun je het correcte aantal opvragen bij jouw huidige verzekeringsmaatschappij.

Opbouw schadevrije jaren bij no-claimbeschermer

Als je een no-claimbeschermer hebt, hou je bij een schadeclaim je no-claimkorting. Maar je valt dan wel terug in schadevrije jaren. Als je schadevrije jaren niet op je polisblad staan, vraag je verzekeraar dan altijd om het werkelijke aantal schadevrije jaren.

Opbouw schadevrije jaren leaseauto

Rij je in een leaseauto? Dan kan je ook jouw leasemaatschappij vragen hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Bij het afsluiten van een autoverzekering is het mogelijk om de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd bij de leasemaatschappij te gebruiken voor jouw particuliere autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen dan worden aangetoond met een leaseverklaring. Ontdek via hoyhoy.nl de goedkoopste autoverzekering.

Hoe lang zijn uw schadevrije jaren geldig?

Zodra je een autoverzekering beëindigt, zijn jouw schadevrije jaren nog één jaar geldig. Sluit je binnen dat jaar geen nieuwe autoverzekering af, dan komen jouw schadevrije jaren te vervallen. Heb je gekozen voor het opschorten van jouw autoverzekering? Dan blijven je opgebouwde schadevrije jaren drie jaar geldig.

Wij helpen je graag