Verzekeringsnieuws

Voorkom dementie: leef gezond!

/ gepost op

Door te kiezen voor een gezonde leefstijl kan dementie worden voorkomen. Dit blijkt uit onderzoek van wetenschappers van Erasmus MC. Beter zorgen voor hart en bloedvaten speelt daarbij een sleutelrol.

Schade na storm: wat krijgt u vergoed?

/ gepost op

Van welke verzekering u een vergoeding krijgt voor stormschade, is afhankelijk van de soort schade en hoe u verzekerd bent. Lees hier meer over de verschillende situaties en bij wie u moet zijn.

Ruim 1,1 miljoen mensen stapten in 2015 over van zorgverzekering

/ gepost op

Elk jaar stappen er veel mensen over naar een andere zorgverzekeraar. In 2015 bleef de stijgende lijn zichtbaar. Ditmaal stapte 6,8% van de verzekerden over: ruim 1,1 miljoen mensen. Daarnaast zijn er steeds minder mensen die een aanvullende verzekering afsluiten.

‘Medicijnen moeten betaalbaar blijven’

/ gepost op

De NZa adviseert ziekenhuizen, zorgverzekeraars, apotheken en medisch specialisten om samen inkoopmacht te vormen. Zo kunnen zij scherper inkopen bij fabrikanten van medicijnen. Ook vindt de NZa dat er een wettelijke maximumprijs voor dure medicijnen moet komen.

Meer zorgfraude in 2014

/ gepost op

Door intensievere controle en bestrijding hebben zorgverzekeraars in 2014 meer zorgfraude ontdekt dan in het jaar ervoor. In totaal ging het om € 18,7 miljoen.

Heel Nederland heeft zorg in de buurt

/ gepost op

Iedereen wil graag voldoende keuze als het gaat om fysiotherapie, logopedie en verloskundige zorg. Uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit blijkt dat dit gegarandeerd is voor heel Nederland. Binnen een redelijke termijn en binnen een redelijke afstand.

Lage premie voor zorgverzekering betekent goed opletten

/ gepost op

We willen allemaal graag een lage premie betalen voor onze zorgverzekeringen. Maar daar zijn ook consequenties aan verbonden. Bijvoorbeeld langere reistijden of minder keus in apotheken. Hier vindt u de punten waar u op moet letten.

NZa zet in op kwaliteitsverbetering van zorg

/ gepost op

Volgens de NZa is rust in de regelgeving nodig om de administratieve belasting voor ziekenhuizen te verlichten. Om die reden worden er geen grote wijzigingen doorgevoerd in 2016.

Goed verzekeringsnieuws voor chronisch zieken

/ gepost op

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil de stijgende zorgkosten onder controle houden. Daarom krijgen zorgverzekeraars van de overheid meer geld om de beste zorg voor chronisch zieken te leveren.

‘Fysiotherapie voor chronisch zieken moet in basispakket’

/ gepost op

Fysiotherapie moet voor mensen met een chronische aandoening weer in het basispakket komen, zo vinden zorgverzekeraars. Uitgangspunt daarvoor zou de zogenoemde ‘chronische lijst’ moeten zijn.

Basispakket 2016: dit zijn de uitbreidingen

/ gepost op

Nieuw in het basispakket zijn het geneesmiddel Belimumab (Benlysta) en behandeling met tumorinfiltrerende lymfocyten (TIL). Drie andere medische behandelingen zijn door minister Schippers aangewezen als ‘potentiële kandidaten’ voor voorwaardelijke toelating tot het basispakket.

Pechhulpverzekering zorgt voor minder reparatiekosten

/ gepost op

Uit onderzoek van GfK in opdracht van BOVAG en RAI Vereniging blijkt dat automobilisten in 2014 minder geld uitgaven aan onderhoud en reparaties. Dit resulteerde echter wel in hogere gemiddelde kosten bij autopech. Deze hoge kosten zijn eenvoudig te voorkomen door een pechhulpverzekering af te sluiten.

Schorsing opheffen

/ gepost op

Als je jouw voertuig een lange tijd niet wilt gebruiken, dan kun je het kenteken schorsen. Een kenteken schorsen houdt in dat je tijdelijk de WA-verzekering, de motorrijtuigenbelasting en de verplichte APK stopzet en hiervoor dus geen premie betaalt. Als je het voertuig na verloop van tijd weer wilt gebruiken, dan kun je de kenteken […] Lees verder

Annuleringsverzekering

/ gepost op

Als je een vakantie boekt, wordt er meestal gevraagd of je een annuleringsverzekering wilt afsluiten. Maar waarom eigenlijk? Is dit noodzakelijk en wanneer kun je de verzekering gebruiken? De annuleringsverzekering Er kan natuurlijk altijd iets gebruiken voordat je op vakantie gaat of tijdens je vakantie. Hierdoor kun je wellicht niet vertrekken of moet je eerder […] Lees verder

Inzittendenverzekeringen, welke soorten zijn er?

/ gepost op

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor een aantal aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld een rechtsbijstandsdekking of een inzittendendekking. Hieronder leggen we je uit welke soorten inzittendenverzekeringen er zijn en wat de voordelen zijn van deze dekkingen. Soorten inzittendenverzekeringen Er zijn twee soorten inzittendenverzekeringen, namelijk de; Ongevallenverzekering voor inzittenden Schadeverzekering voor inzittenden Ongevallenverzekering voor inzittenden […] Lees verder

Word je in 2016 achttien jaar oud? Kies de juiste zorgverzekering

/ gepost op

Voor iedereen in Nederland is een zorgverzekering verplicht vanaf 18 jaar. Word jij in 2016 nog 18 jaar, dan betekent dit dat je verplicht bent om je eigen zorgverzekering af te sluiten. Je kan kiezen tussen veel verschillende zorgverzekeringen. Het is dus erg belangrijk dat je verzekeringen met elkaar vergelijkt zodat je duidelijk weet wat […] Lees verder

Wat vergoedt de annuleringsverzekering bij het overlijden van opa of oma?

/ gepost op

Stel dat je volgende week op vakantie gaat en net te horen krijgt dat jouw opa of oma erg ziek is en mogelijk niet lang meer te leven heeft. Kun je de vakantie dan nog annuleren en worden deze kosten dan door de verzekeraar vergoed? En hoe zit dat eigenlijk als je al op vakantie […] Lees verder

Wat dekt de reisverzekering bij het overlijden van een familielid?

/ gepost op

Als je op vakantie bent en je krijgt te horen dat een familielid is overleden, dan wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk terug naar Nederland. Maar moet je deze kosten zelf betalen of wordt dit gedekt door de reisverzekeraar? Wij leggen het je uit. Overlijden familielid Of de reisverzekeraar de kosten van jouw terugkeer vergoedt, […] Lees verder

Hoe zit het met mijn reisverzekering als ik vrijwilligerswerk ga doen in het buitenland?

/ gepost op

Als je voor vrijwilligerswerk naar het buitenland gaat, dan is dit niet standaard gedekt op je reisverzekering. De meeste verzekeraars accepteren dit risico niet en sluiten dit daarom uit op de reisverzekering. Dekking reisverzekering voor vrijwilligerswerk Er zijn enkele verzekeraars die een dekking bieden voor vrijwilligerswerk. Hieronder wordt veelal een standaarddekking voor noodgevallen gedekt. Hieronder […] Lees verder

Einde voor ANNO12

/ gepost op

Zorgverzekeraar ANNO12 stopt per direct. ANNO12 zou de eerste nieuwe zorgverzekeraar in 25 jaar zijn geweest, maar slaagde er niet in om vóór 1 januari 2015 ten minste 10.000 verzekerden aan zich binden. Gesprekken over een doorstart liepen op niets uit en ANNO12 heeft de vergunning weer ingeleverd bij DNB.

Contact

  • Bel 023-7505280

We zijn op dit moment gesloten.

Binnen 24 uur reactie op werkdagen.