41 procent Nederlanders wil korting premie autoverzekering bij winterbanden

/ gepost op

41 procent van de Nederlanders vindt dat autobezitters met winterbanden korting moeten krijgen op de premie van de prijsverschillen bij autopolissen. 31 procent van de Nederlanders heeft winterbanden onder de auto. Dat blijkt uit het Winterbandenonderzoek van het Verbond van Verzekeraars.

Winterbanden zorgen voor extra veiligheid, omdat het profiel water en sneeuw beter kan afvoeren. Ook hebben de banden een andere samenstelling, waardoor ze bij temperaturen onder de 7 graden een betere grip op het wegdek hebben. De remweg is ruim de helft korter (30 tegenover62 meter) dan bij zomerbanden. Uit onderzoek blijkt dat automobilisten met winterbanden minder schade veroorzaken.

Slechts één op de tien ondervraagden vindt dat automobilisten die zonder winterbanden een ongeluk veroorzaken, zelf moeten opdraaien voor alle kosten. Een ruime meerderheid is het daarmee oneens. Van de autobezitters die nu geen winterbanden hebben, is 90 procent niet van plan om ze deze winter nog aan te schaffen. Meest genoemde redenen zijn te weinig rijden (42 procent) en de kosten (32 procent).

In een aantal landen zijn winterbanden verplicht (bij winterse omstandigheden). Bekijk op dit handige kaartje voor welke landen u winterbanden nodig heeft.

Op zoek naar een goede autoverzekering? Ontdek nu welke autoverzekering het beste bij u past: Autoverzekering vergelijken.

Vergelijk autoverzekeringen
Autoverzekering berekenen

Bron: Verbond van Verzekeraars

Goed artikel?

NL
Deel dit bericht

1 reactie op “41 procent Nederlanders wil korting premie autoverzekering bij winterbanden

helemaal goed korting op de verzekering gegarandeerd goed!!!

Reageer

Reageer

Contact

  • Bel 023-7505280

We zijn op dit moment geopend.

Binnen 24 uur reactie op werkdagen.

Autoverzekering vergelijken

NL