‘Tandzorgverzekeraars dekken zich fors in’ in Trouw

/ gepost op

Hoe duur wordt dit jaar de tandarts? De tandartsen zeggen dat ze de tarieven niet hebben verhoogd, terwijl de zorgverzekeraars dat juist wel vinden. Één ding is wel duidelijk, de consument trekt aan het kortste eind. Dat schrijft Trouw vandaag.

Sinds 1 januari mogen tandartsen zelf hun tarieven bepalen. De zorgverzekeraars beweren dat tandartsen misbruik maken van het experiment. Terwijl de Nederlandse Zorgautoriteit geen bewijs heeft gevonden voor die beschuldiging. Volgens de toezichthouder hebben de tandartsen de tarieven niet verhoogd.

De premies van de tandverzekeringen stijgen wel met 16 procent. Maar de vergoeding van veel tandartsverzekeringen vergoedt in veel gevallen niet meer het gehele tarief voor de behandeling. Uit onderzoek van Hoyhoy.nl blijkt dat 87 procent van de tandartsen meer vraagt voor een éénvlakvulling, dan wat de verzekeraars vergoeden.

Bovendien blijkt uit een analyse die Hoyhoy.nl uitvoerde voor Trouw dat zorgverzekeraars de polisvoorwaarden van veel tandverzekeringen hebben verslechterd.

TandverzekeringenVullingenKronen en bruggenConsultatie en Diagnostiek
Verbeterd0,0%2,1%4,8%
Verslechterd24,0%15,1%39,7%
Verbeterd en verslechterd5,5%3,4%11,0%
Gelijk gebleven70,5%79,5%44,5%
Totaal100,00%100,00%100,00%

Erik Hordijk, directeur van Hoyhoy.nl hekelt het experiment van de vrije tarieven. Hij vindt dat de consument de dupe is. Bovendien waren tandartsen zo traag met de publicatie van de tarieven, dat consumenten niet eens een passend tandpakket konden kiezen.

Heeft u uw zorgverzekering voor 31 december opgezegd? Dan kunt u nu nog een passende zorgverzekering kiezen. 
Vergelijk uw zorgverzekering
 

Bron: Trouw

Goed artikel?

Deel dit bericht

Reageer

Contact

  • Bel 023-7505280

We zijn op dit moment gesloten.

Binnen 24 uur reactie op werkdagen.