Rechtsbijstandverzekering vergelijken

58.354 consumenten vergeleken afgelopen maand hun verzekering.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Een meningsverschil met een leverancier, je werkgever of de buren kan zomaar een duur, juridisch conflict worden. Met een rechtsbijstandverzekering ben je altijd verzekerd van juridische hulp. Op hoyhoy.nl kan je rechtsbijstandverzekeringen vergelijken en de verzekering kiezen die het beste bij je past. Je kunt de rechtsbijstandverzekering ook meteen afsluiten.

Een rechtsbijstandverzekering in slechts 3 stappen

Stap 1.

Vul jouw persoonsgegevens in en voor welke zaken je je wil verzekeren.

Stap 2.

Bekijk de details van de top 3 goedkoopste rechtsbijstandverzekeringen die het beste bij jouw wensen passen.

Vergelijk deze eventueel met een rechtsbijstandverzekering van jouw keuze of bekijk de rest van de selectie.

Stap 3.

Sluit de best passende rechtsbijstandverzekering direct online af!

Of ontvang de gegevens per mail, zodat je de rechtsbijstandverzekering(en) later nog eens rustig kunt bekijken en afsluiten. Jouw rechtsbijstandverzekering gaat in op de dag die je hebt aangegeven.

Welke rechtsbijstandverzekeraars vergelijken wij?

Wij vergelijken bijna alle rechtsbijstandverzekeraars in Nederland. Jammer genoeg niet allemaal, omdat een aantal verzekeraars de premies van hun rechtsbijstandverzekeringen niet wensen aan te leveren. Bekijk op onze informatiepagina  Vergeleken rechtsbijstandverzekeraars welke maatschappijen in de vergelijking zijn opgenomen.

Veelgestelde vragen rechtsbijstandverzekering

Wat houdt de rechtshulp in? Wie beslist of er geprocedeerd gaat worden? Wat dekt een rechtsbijstandverzekering niet? Hoe is de rechtsbijstandverzekering opgebouwd? Waarom een rechtsbijstandverzekering? Is een rechtsbijstandverzekering nodig? Het zijn zomaar een aantal vragen waartegen je kunt aanlopen bij een rechtsbijstandverzekering. Bekijk de antwoorden op deze en andere vragen via de pagina  Veelgestelde vragen.

Vind de goedkoopste rechtsbijstandverzekering

De premies tussen rechtsbijstandverzekeringen verschillen flink. Je kan je al verzekeren vanaf 5 euro. Maar er zijn ook verzekeringen die meer dan het dubbele kosten.

Top 5 goedkoopste rechtsbijstandverzekeringen

  1. Nationale Nederlanden € 5,63
  2. ARAG € 6,71
  3. Zelf € 7,49
  4. AEGON € 8,09
  5. Univé € 8,17

Rechtsbijstandverzekering dekking

Je kan via hoyhoy.nl gezinsrechtsbijstandverzekeringen vergelijken en de dekking per module zelf bepalen. Zo stel je de dekking van de rechtsbijstandverzekering helemaal naar jouw eigen wensen samen.

Rechtsbijstandverzekering dekking

Er bestaan verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen. Zo ben je met verkeersrechtsbijstand gedekt voor juridische hulp bij verkeersconflicten. En woonrechtsbijstand zorgt voor juridische hulp bij bijvoorbeeld koop- of huurgeschillen. Maar ook bij een conflict met de buren over de schutting. Je kunt kiezen uit de volgende modules: Inkomensconflicten, Consumentenzaken, Verkeersconflicten, Woonconflicten, Fiscale en vermogensconflicten.

Let op: wachttijd

Voor sommige modules van de rechtsbijstandverzekering geldt een wachttijd. Dit betekent dat je eerst drie maanden moet wachten voordat je om rechtshulp kan vragen. Wachttijd komt vaak voor bij de module inkomensconflicten. En denk dan bijvoorbeeld aan juridische bijstand in het geval van een bedrijfsreorganisatie of ontslagprocedure. Maar ook geschillen zoals erfrecht en studiefinanciering.

Niet gedekt

Rechtsbijstandverzekering opzeggen

Wil je graag je rechtsbijstandverzekering beëindigen? Omdat je bij hoyhoy.nl bijvoorbeeld een andere verzekering met een betere dekking en lagere premie hebt gevonden?

Als je via hoyhoy.nl je rechtsbijstandverzekering afsluit, helpen wij je met het opzeggen van je oude verzekering. Je hoeft alleen maar jouw gegevens, verzekeraar en polisnummer aan te geven en wij beëindigen jouw rechtsbijstandverzekering voor je.

Maandelijks opzeggen

Wanneer je verzekering langer dan één jaar loopt, kun je jouw verzekering dagelijks opzeggen. Er geldt vaak wel een opzegtermijn van één maand.

Gratis opzegbrieven

Wil je alleen je rechtsbijstandverzekering opzeggen? Hoyhoy.nl heeft speciaal hiervoor een aantal voorbeeld opzegbrieven op de site gezet.

Onze klanten waarderen ons met een 8,7

Via hoyhoy.nl kan je direct online een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Heb je vragen over een rechtsbijstandverzekering? Onze klantenservice zit voor je klaar. Onze huidige klanten zijn zeer tevreden over onze service. Zij geven ons een 8.7. Daar zijn we heel erg blij mee! Inmiddels hebben 182 klanten deelgenomen aan ons klanttevredenheidsonderzoek. Wij voeren dit onderzoek uit samen met MWM2. Een aantal ervaringen:

"Deze verzekering vergelijker zal ik zeker aanraden."

Dhr. V. Tuiman-kuiper (Nistelrode)

"Tevreden over het aanbod."

Mw. S. Van Dam (Ter Aar)

"Net goede dekking afgesloten. Mn eerste verzekering voor rechtsbijstand, maar wel goedkoop."

Dhr. M. Haring (Emmen)