Reisverzekering vergelijken

Reisverzekering vergelijken

58.354 consumenten vergeleken afgelopen maand hun verzekering.

Reisverzekeringen vergelijken en afsluiten op hoyhoy.nl

Fotocamera gestolen, bagage beschadigd, een ongeluk: het kan je allemaal overkomen als je op reis bent. Met een reisverzekering voorkom je dat je deze kosten zelf moet betalen. Op hoyhoy.nl vind je makkelijk en eenvoudig de beste reisverzekering met een scherpe prijs. Als je overstapt, kun je vaak vele euro’s per jaar besparen.

Reisverzekering afsluiten, hoe doe je dat?

Stap 1.

Wat heb je nodig? Vul al je gegevens in, zoals je geboortedatum en of je gezinsleden wil meeverzekeren. Kies daarna de gepaste dekking zoals het aantal dagen en de waarde van je bagage. Hoe specifieker jij de vergelijker invult, hoe beter het resultaat.

Stap 2.

Wij zoeken voor jou de 3 best passende reisverzekeringen.

Je kan onze top 3 vergelijken met een reisverzekering van je keuze of de rest van de selectie bekijken.

Stap 3.

Sluit de best passende reisverzekering direct online af!

De reisverzekering gaat in op de datum die je hebt aangegeven.

Heb ik een reisverzekering nodig?

Het is vooral fijn om een doorlopende reisverzekering te hebben, wanneer je bagage wordt gestolen, of wanneer je in het ziekenhuis beland. Jouw reisverzekeraar zal je dan helpen met het oplossen van de problemen zodat je daarna weer volop van je vakantie kan genieten.

Wanneer moet ik mijn reisverzekering afsluiten?

Je kunt op elk moment van de dag een reisverzekering afsluiten. Een doorlopende reisverzekering is namelijk niet gekoppeld aan één specifieke reis. Je kan dus ook vlak voor vertrek nog snel een reisverzekering afsluiten.

Naast de doorlopende reisverzekering kan je ook kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering. Deze moet je wel vaak binnen 7 dagen na het boeken van de reis afsluiten. Anders geldt er meestal geen dekking.

Goedkope reisverzekering

Tussen de premies van reisverzekeringen zitten enorme verschillen. Vergelijk loont! Bekijk hieronder de top 5 met voordeligste premies.

  1. ASR € 15,-
  2. ANWB € 16,-
  3. Zelf € 20,-
  4. SNS € 20,-
  5. Avéro Achmea € 22,-

Reisverzekering tips

Op zoek naar een goedkope reisverzekering? Gebruik onderstaande tips.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Twijfel je tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering? Een doorlopende reisverzekering is al snel goedkoper. Bijvoorbeeld: een gezin die twee weken op vakantie gaat is voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering dan met een kortlopende reisverzekering.

Kies de juiste dekking

Bekijk waarvoor je al via andere verzekeringen bent verzekerd.

Bijvoorbeeld: Je zorgverzekering dekt ook medische kosten in het buitenland (op basis van Nederlandse tarieven).

Of ga je nooit op wintersport? Kies dan een verzekering, die deze dekking niet biedt. Dan betaal je ook niet voor een dekking die je nooit gebruikt.

Meer informatie over de dekking.

Reisverzekering dekking

Een (doorlopende) reisverzekering biedt dekking tegen diverse kosten, onderverdeeld in rubrieken. In de vergelijking van hoyhoy.nl selecteer je alleen de rubrieken, die voor jou belangrijk zijn. Op die manier betaal je nooit teveel en heb je de meest optimale dekking. De meest voorkomende rubrieken zijn:

Buitengewone kosten

De reisverzekeraar vergoedt kosten van hulpverlening in geval van ziekte, ongeval of overlijden. Ook zijn de kosten in verband met opsporing, redding en repatriëring gedekt. (extra reis- en verblijfkosten vallen ook onder deze dekking)

Medische kosten

De reisverzekering vergoedt de kosten van artsen, medicijnen, ziekenvervoer, ziekenhuisopname (in het buitenland) en onder beperkende voorwaarden soms tandheelkundige hulp. De verzekeraar keert niet uit wanneer je verblijf uitsluitend of mede bedoeld is om aldaar een medische behandeling te ondergaan.

Annulering

De annuleringsverzekering keert uit als je niet op reis kan gaan of als je de reis moet afbreken door onder andere:

Ongevallendekking

De ongevallendekking keert een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden.

Wanneer jij of één van jouw gezinsleden op vakantie overlijd of blijvend invalide raakt, dan keert de ongevallendekking een bedrag uit. De hoogte van de uitkering verschilt per reisverzekeraar en ligt ook aan de ernst van het letsel.

Dekking automobilistenhulp

Je kunt automobilistenhulp meeverzekeren als je met de auto op vakantie gaat of op vakantie een auto gaat huren. Als je een beroep wil doen op hulp bij repatriëring van jouw voertuig en/of de inzittenden na een ongeval of pech. Deze uitbreiding is alleen nodig wanneer de autoverzekering dit niet dekt. De dekking geldt meestal alleen voor relatief jonge auto´s.

Wintersport dekking

De wintersportdekking van een reisverzekering dekt o.a. het volgende.

Dekking gevaarlijke sporten

Ben je van plan om tijdens jouw vakantie paragliden? Dan is een dekking voor gevaarlijke sporten misschien iets voor jou. Onder gevaarlijke sporten vallen o.a. bergbeklimmen, paragliden, parachutespringen en wildwater kanoën.

Dekking onderwatersport

Met de onderwatersportdekking verzeker je je tegen verlies, diefstal of beschadiging aan bijvoorbeeld een duikuitrusting. Deze dekking vergoed ook de duiklessen die je door ziekte of een ongeval niet kan volgen.

Dekking zakenreis

Ga je op zakenreis naar het buitenland? Dan is het aan te raden om zakenreisdekking mee te verzekeren. Bij de meeste verzekeraars is deze dekking ook van toepassing voor buitenlandse stages en vrijwilligerswerk. Deze reizen vallen niet onder de normale reisverzekering en daarom is het belangrijk dat je deze dekking meeverzekerd.

Reisverzekering dekkingsgebieden

Tijdens het vergelijken en afsluiten van je reisverzekering is het belangrijk dat je het juiste dekkingsgebied kiest. Een dekkingsgebied is een gebied waarin de reisverzekering dekking biedt.

Nederland dekking

Ga je niet naar het buitenland of enkel alleen voor dagtrips naar bijvoorbeeld Brussel of Dusseldorf? Dan heb je genoeg aan de Nederland dekking.

Europadekking

Blijf je binnen Europa, dan kan je deze dekking kiezen. Onder deze dekking vallen ook Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Daarnaast vallen ook landen als Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de Europadekking.

Werelddekking

Ga je naar een land, dat niet onder de Europadekking valt? Dan is een werelddekking handig voor jou. Denk bijvoorbeeld aan landen in Azië, Australië, Zuid- en Noord Amerika.


Tip: Je kunt de dekking van jouw reisverzekering tussentijds aanpassen. Ben je bijvoorbeeld van plan om naar Azië te gaan en heb je een reisverzekering met Europadekking? Dan kun je tijdelijk de dekking aanpassen naar Werelddekking. Wanneer je weer terug in Nederland bent, kun je de dekking vervolgens weer aanpassen naar Europadekking.

Onze klanten waarderen ons met een 8,7

Binnen één minuut heb je via hoyhoy.nl de juiste reisverzekering gevonden. Heb je vragen? Onze klantenservice zit vijf dagen in de week voor je klaar. Onze vergelijker krijgt van onze klanten gemiddeld een 8.7, gebaseerd op 182 klantbeoordelingen.

"Handige site, waarin alles in één opslag zichtbaar is."

Dhr. R. Strijbos (Amsterdam Zuidoost)

"Het is makkelijk en snel"

Mw. C. Van Kolck (Stolwyk)

"Van reisverzekering gewisseld. Service bestaat nog!"

Mw. P. Tettero (Maastricht)

Reisverzekering opzeggen

Heb je via hoyhoy.nl een betere en goedkopere reisverzekering gevonden? Dan bieden wij een gratis opzegservice. Je hoeft alleen maar jouw gegevens, verzekeraar en polisnummer aan te geven en wij zeggen jouw reisverzekering voor je op. Geen rompslomp dus!

Of zeg met onze speciale opzegbrieven zelf je reisverzekering op. Op onze Reisverzekering opzeggen pagina leggen wij uit hoe dit werkt.

Maandelijks opzeggen

Wanneer je reisverzekering langer dan één jaar loopt, kun je jouw verzekering dagelijks opzeggen. Er geldt wel een opzegtermijn van één maand.