Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering 2014 vergelijken

In de maanden november en december kan je overstappen naar een andere zorgverzekering. Op hoyhoy.nl kan je eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken en de verzekering kiezen die het beste bij je past, met de scherpste premie. Zo kan je honderden euro’s besparen.

Jouw zorgverzekering afsluiten in slechts 3 stappen afgesloten

Stap 1.

Vul jouw persoonlijke gegevens in en jouw wensen. Bedenk daarbij welke zorg je denkt te gaan gebruiken volgend jaar.

Stap 2.

Wij berekenen welke 3 zorgverzekeringen het beste matchen met jouw wensen.

Vergelijk onze top 3 eventueel met een andere zorgverzekering of bekijk de rest van de mogelijke zorgverzekeringen.

Stap 3.

De zorgverzekering van jouw keuze gevonden? Sluit deze direct online af!

Wil je er nog een nachtje over slapen? Wij sturen je alle gegevens. Dan kan je de zorgverzekering(en) later nog eens rustig bekijken en afsluiten.

Korting op je zorgverzekering 2014 via hoyhoy.nl

Wanneer je via hoyhoy.nl een zorgverzekering afsluit profiteer je van hoge kortingen. Hoyhoy.nl heeft verschillende collectiviteitskortingen die oplopen tot wel 12 procent.

Vind de goedkoopste zorgverzekering

Wist je dat de premies tussen zorgverzekeraars enorm verschillen? Alleen al voor de basisverzekering is het verschil honderden euro's per jaar. Top 5 goedkoopste basispremies 2014:

 1. Univé Zekur € 80,25
 2. Bewuzt € 83,50
 3. Zorgverzekeraar UMC € 85,25
 4. TakeCareNow € 85,70
 5. Anderzorg € 86,25

Goedkope zorgverzekering tips

Met onderstaande tips kan je veel geld besparen op jouw zorgverzekering.

Internetpolis

Stap over op een goedkopere (internet) polis. Je krijgt dezelfde dekking, voor een lagere prijs.

Lagere premie

Verhoog je eigen risico. Je basispremie wordt dan een stuk lager. Schrap of verlaag jouw aanvullende verzekeringen als je deze toch niet gebruikt.

Collectiviteitskorting

Kijk of je een collectieve korting kunt krijgen via jouw werkgever, vereniging, organisatie of hoyhoy.nl.

Zorgverzekering dekking

De basisverzekering s voor iedere Nederlander verplicht. Voor extra dekking kun je een aanvullende zorgverzekering 2014 afsluiten. Deze is niet verplicht.

Basisverzekering

Aanvullende zorgverzekering

Heb je meer zorg nodig dan de basisverzekering biedt? Kies voor een aanvullende zorgverzekering met bijvoorbeeld fysiotherapie, tandartskosten (boven de 18 jaar) en orthodontie. Ook voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen en medische hulp in het buitenland kan je een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Speciale zorgverzekeringen

Voor jongeren, studenten, gezinnen en ouderen hebben diverse zorgverzekeraars specifieke ziektekostenverzekeringen samengesteld. Zo hoeven jongeren bijvoorbeeld niet voor steunkousen of een plaswekker te betalen. Ouderen of gezinnen hebben deze zorg wellicht wel nodig en daarom zit deze zorg wel in die zorgverzekeringen.

Bekijk de speciale pakketten.

Zorgverzekering verplicht?

Je bent verplicht een basisverzekering af te sluiten als je 18 jaar of ouder bent en in Nederland woont of werkt. Je bent niet verplicht om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Er zijn twee groepen die niet verplicht zijn om een zorgverzekering af te sluiten:

Eigen risico zorgverzekering 2014

In 2014 geldt een verplicht eigen risico van € 360,-. Dit eigen risico is wettelijk bepaald en geldt voor iedereen vanaf 18 jaar.

Je hoeft niet voor alle zorg uit de basisverzekering eigen risico te betalen. Het eigen risico geldt bijvoorbeeld niet voor:

 • De huisartskosten
 • De kosten voor verloskundige zorg
 • De zorg voor kinderen onder de 18 jaar
 • De zorg die wordt vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering, zoals jouw tandartsverzekering

Besparen? Verhoog jouw eigen risico

Naast het verplichte eigen risico van € 360 kan je ervoor kiezen om jouw eigen risico te verhogen. Bij de meeste zorgverzekeraars kan je het eigen risico verhogen tot € 460, € 560, € 660, € 760 en € 860. Hoe hoger het vrijwillige eigen risico, des te minder premie je betaalt voor jouw zorgverzekering. Hierdoor kan je jaarlijks honderden euro’s besparen. Het is mogelijk om dit eigen risico ieder jaar aan te passen.

Wijzigingen zorgverzekering 2014

De basisverzekering wijzigt niet veel. Minister Schippers hoopt wel dat artsen scherper kijken of behandelingen of medicijnen medisch noodzakelijk zijn voor de patiënt.

Werelddekking

De basisverzekering blijft geldig over de gehele wereld. Er was sprake van dat de werelddekking van de basisverzekering zou wijzigen in Europa dekking, maar dit gaat vooralsnog niet door.

Veranderingen Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)

De Geestelijke gezondheidszorg bestaat in Nederland uit twee soorten zorg: eerstelijns psychologische zorg en tweedelijns psychologische zorg. De Eerstelijns psychologische zorg is voor iedereen toegankelijk en je hebt ook geen verwijzing van jouw huisarts nodig. In 2013 vergoedde de basisverzekering maximaal vijf consulten bij een eerstelijns psycholoog. Per 2014 vervalt deze beperking. Hierdoor kunnen de mensen met zwaardere psychische problemen bij de eerstelijns psycholoog terecht en hoeven zij niet doorverwezen te worden naar gespecialiseerde zorg. De gespecialiseerde zorg kan zich dan op meer complexe patiënten richten.

Nieuwe behandelingen

Speciale behandelingen voor patiënten met geïnfecteerde pancreasnecrose en voor patiënten met een ernstige vorm van de ziekte van Crohn worden voorwaardelijk tot de zorgverzekering 2014 toegelaten. Hierdoor kunnen de behandelingen hun effect bewijzen.

Thuisdialyse

Thuisdialyseapparatuur wordt nu als medisch hulpmiddel vergoed. Vanaf 2014 valt deze apparatuur onder de medisch-specialistische zorg. Hierdoor wordt het ziekenhuis verantwoordelijk voor de te leveren prestaties. In de praktijk was dit al het geval. Deze wijziging heeft feitelijk geen gevolgen.

Vacuümpomp

De vacuümpomp zal voortaan onderdeel uitmaken van de vacuümtherapie die soms wordt gebruikt bij behandeling van wonden. Door deze wijziging wordt het ziekenhuis verantwoordelijk voor de gehele therapie. Ook deze wijziging heeft geen financiële gevolgen voor jou.

WTCG vervalt

In 2014 worden de Wet Tegemoetkoming Chronisch Zieken en Gehandicapten (WTCG), de Compensatie Eigen Risico (CER) en de fiscale aftrek specifieke zorgkosten afgeschaft. Deze regelingen worden voor een deel overgeheveld naar de gemeenten. Hierdoor kan het per gemeente verschillen hoeveel iemand krijgt.

Onze klanten waarderen ons met een 8,9

De zorgverzekering vergelijker van hoyhoy.nl wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.9, gebaseerd op 965 klantbeoordelingen. Daar zijn we heel erg blij mee! Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksbureau MWM2. Wij willen graag weten wat onze klanten van ons vinden. Daarom vragen wij onze klanten wat hun ervaringen zijn met onze website en klantenservice. Wil jij ook graag jouw mening geven, dat kan via ons speciale formulier.

Hier zijn een paar klantervaringen:

"Via de site kon ik snel en goed een vergelijking tussen de verschillende zorgverzekeringen zien."

Mw. J. Ouwens (Ursum)

"Via hoyhoy kun je collectiviteitskorting krijgen dus hoef je je niet noodzakelijk aan te sluiten bij de verzekering van je werkgever"

Dhr. K. Van Wilderen (Nykerk gld)

"De korting op de zorgverzekering is erg aantrekkelijk en je hoeft er niets voor te doen of laten."

Dhr. Q. Jongenelen-Cornelis (Terneuzen)

Zorgverzekering opzeggen

De maanden november en december zijn het moment om over te stappen. Stap je over via hoyhoy.nl? Maak dan gebruik van onze gratis zorgverzekering opzegservice. Wij zeggen dan jouw huidige zorgverzekering op. Geen rompslomp! Overstappen naar een andere ziektekostenverzekering is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Zorgverzekering 2015

Half november ontvang je van jouw huidige zorgverzekeraar een aanbieding voor de zorgverzekering 2015.

Wil je graag overstappen, dan moet je voor 1 januari jouw ziektekostenverzekering opzeggen. Je kunt gebruikmaken van onze opzegservice als je via hoyhoy.nl een nieuwe zorgverzekering afsluit.

Heb jij voor 1 januari nog geen keuze kunnen maken? Geen probleem, je hebt immers tot 1 februari de tijd om over te stappen. Je moet dan wel zelf voor 1 januari je zorgverzekering opzeggen.

Opzeggen, na acceptatie

Ben je bang dat je niet geaccepteerd wordt? Zeg jouw ziektekostenverzekering dan pas op, wanneer jij zeker weet dat de nieuwe zorgverzekering je accepteert.

Zorgverzekeraars zijn verplicht om jou te accepteren voor de basisverzekering. De verplichting geldt niet voor de aanvullende zorgverzekering. Het kan hierdoor voor komen dat je een tandartsverklaring of een vragenlijst moet invullen. De zorgverzekeraar zal jou zo snel mogelijk laten weten of je kunt overstappen.

Zorgverzekering halverwege jaar opzeggen

In sommige gevallen kun je ook halverwege het jaar overstappen naar een andere zorgverzekering.

Bijvoorbeeld wanneer:

 • je 18 jaar wordt
 • je uit militair dienstverband komt
 • je gaat scheiden
 • je wisselt van werkgever en wederom kiest voor de collectieve zorgverzekering van jouw werkgever
 • de zorgverzekeraar de polisvoorwaarden tussentijds aanpast
 • je een ziektekostenverzekering hebt afgesloten bij Univé Zekur of Bewuzt van VGZ.

Eigen risico Quiz:

Wil je graag weten of je jouw eigen risico kunt verzekeren?
Vul de zorgquiz in, bekijk direct jouw persoonlijke uitslag en je bent gelijk een stuk wijzer.