Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering
Aansprakelijkheidsverzekering
Check de beste deals

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt schade die je onbedoeld hebt veroorzaakt bij een ander en waarvoor je zelf aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld: je laat een glas wijn over het tapijt van de buren vallen. Of je zoontje fietst per ongeluk een voetganger omver. De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de ontstane schade aan anderen. Op deze pagina leggen we je alles uit over de aansprakelijkheidsverzekering en in welke vorm je deze bij ons kunt afsluiten. En hoe je kunt besparen natuurlijk.

Let op: bij ons kun je alleen een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten in combinatie met een woonverzekering.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten voor schade waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Hiermee wordt bedoeld: schade door, vaak onbedoeld, onzorgvuldig handelen. Denk aan een waterleiding die springt in jouw huis waardoor er bij de buren een lekkage is ontstaan. Of jouw hond die het interieur van een vriend kapotgebeten heeft. Vergeet niet dat schade door opzet en schade door een groep niet onder de dekking vallen. En veroorzaak je schade aan je eigen spullen of die van andere gezinsleden? Dan valt deze schade niet onder de dekking.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Bij ons kun je je aansprakelijkheidsverzekering vergelijken in combinatie met een inboedelverzekering en/of opstalverzekering. Je kunt bij ons geen losse aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Je kunt de aansprakelijkheidsverzekering vergelijken zodra je hebt aangegeven dat je deze verzekering als aanvullende verzekering op je woonpakket wilt afsluiten. Zodra je al je gegevens hebt ingevuld, kun jij de aanvullende aansprakelijkheidsverzekering vergelijken. Je vergelijkt de aansprakelijkheidsverzekering tegelijk met de door jou gekozen woonverzekering. De gegevens van de aansprakelijkheidsverzekering vind je in de vergelijker ondet het tabblad aanvullende dekkingen.

AVP-verzekering

De aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel de AVP-verzekering genoemd. De aansprakelijkheidsverzekering particulieren moet je niet verwarren met de gelijknamige autoverzekering. Hoewel deze verplichte WA-verzekering ook gaat over aansprakelijkheid, gaat het bij deze verzekering puur om schade die je aanbrengt met een motorrijtuig. Bij de AVP-verzekering is schade ontstaan door motorrijtuigen uitgesloten.

Aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar door de lage premie zou je een aansprakelijkheidsverzekering eigenlijk niet moeten laten. Soms kan een kleine schade grote kosten met zich meebrengen. Volgens de Bond van Verzekeraars heeft bijna elke Nederlander een aansprakelijkheidsverzekering. En dat is niet zonder reden!

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering

In onze vergelijker vind je goedkope aansprakelijkheidsverzekering. Wat voor jou de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering is, ligt aan je eisen voor een aansprakelijkheidsverzekering. Wil je liever een hoog eigen risico en lage premie? Of een iets hogere premie en een lager eigen risico? Sluit je de verzekering af voor je hele gezin of sluit je de aansprakelijkheidsverzekering alleen voor jezelf af? En voor welk bedrag wil je minimaal verzekerd zijn? Deze factoren zijn allemaal van invloed op de premie van je aansprakelijkheidsverzekering. In ieder geval: vergelijken loont. Zo vind je de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering die je via ons kunt afsluiten voor jouw situatie. Besparen doe je toch wel.

Beste aansprakelijkheidsverzekering

De beste aansprakelijkheidsverzekering is voor iedereen anders. Voor de een is dat een aansprakelijkheidsverzekering met een dekking van minimaal € 1.250.000,-. Voor de ander is een goede polis voor huisdieren erg belangrijk. De beste aansprakelijkheidsverzekering bestaat niet en is persoonsgebonden.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

In Nederland is een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten niet verplicht. Door de lage premie en de voordelen die de aansprakelijkheidsverzekering biedt, is dit wel aan te raden. Je kunt bij ons geen losse aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Bij ons kun je de aansprakelijkheidsverzekering afsluiten in combinatie met een woonverzekering. Je kunt deze verzekering voor jezelf afsluiten, maar ook voor een ander, zoals je partner en je kinderen. Kinderen moeten minderjarig zijn – in dit geval onder de 21 – en inwonend. Studerende kinderen mogen, ook als ze uitwonend zijn, worden meeverzekerd. Ook je huisdieren zijn meeverzekerd.

Hulp nodig bij de aansprakelijkheidsverzekering?

Niet gevonden wat je zocht of meer weten over de aansprakelijkheidsverzekering? Neem gerust contact met ons op. Onze klantenservice helpt je graag.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes