Autoverzekering berekenen

Wil je een autoverzekering afsluiten, ga dan eerst de autoverzekering berekenen. Bij ons vergelijk je eenvoudig de premie van jouw autoverzekering. Wij vergelijken zo’n 50 autoverzekeringen met elkaar. Op prijs en kwaliteit. Zo kies je zeker een goede en voordelige autoverzekering.   autoverzekering-berekenen

Verzekering auto berekenen

Op basis van die informatie maken we een vergelijking. En helpen we je bij de keuze voor de beste dekking voor jouw auto. De meest goedkope autoverzekering staat bovenaan in de vergelijker. Let op: de vergelijking komt in eerste instantie tot stand op basis van één soort dekking. Zonder aanvullende verzekeringen. Onder de optie ‘Zoekopties’ kun je de dekking wijzigen. Je kunt filteren op de verschillende dekkingen; WA-verzekering, WA + beperkt casco en allrisk. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie.

Goedkope autoverzekering berekenen

Ga je de autoverzekering berekenen, dan vind je binnen no-time de goedkoopste autoverzekering die wij aanbieden. In een paar minuten heb je een overzicht van de meest goedkope verzekeringen die wij aanbieden. Je moet dan alleen nog kiezen welke verzekering je zelf het beste vindt. Wij helpen je graag bij het maken van een keuze.

Autoverzekering berekenen en afsluiten

Na het berekenen van de premie van de autoverzekering kun je de autoverzekering afsluiten. Soms is de premie via ons lager dan bij de autoverzekeraar zelf. Dat komt doordat wij op diverse autoverzekeringen kortingen aanbieden. Deze gaan tot 13%. Die korting krijg je omdat wij onderhandelen met de autoverzekeraars.

Premie berekenen

Om de premie te kunnen berekenen vul je een aantal gegevens in onze vergelijker in. Aan de hand van deze gegevens bepaalt de autoverzekeraar de premie. De verzekeraar kijkt naar de postcode, jouw leeftijd, het aantal schadevrije jaren en het kenteken. Maar ook naar de dekking die je kiest. En de aanvullende verzekeringen die je daarbij eventueel wilt. De premie van de autoverzekering verschilt dus per persoon. Waarom deze factoren meespelen bij het berekenen van de premie, vertellen we je per factor.

Kenteken

Op basis van het kenteken ontvangen wij veel informatie over jouw auto. Zo weten we om wat voor merk en model het gaat, wat het bouwjaar is en op welke brandstof de wagen rijdt. Doordat wij het bouwjaar van de wagen weten, kunnen wij je helpen bij het kiezen van de juiste dekking.

Geboortedatum

Geef de geboortedatum van de regelmatige bestuurder op. Leeftijd heeft invloed op de premie. Jonge bestuurders (tot 24) kunnen vaak rekenen op een hogere premie, net als oudere bestuurders (70-plus). Zij vormen namelijk een groter schaderisico voor de autoverzekeraar. Hierdoor stijgt de premie.

Postcode en huisnummer

Het adres waarop je woont, heeft invloed op de hoogte van de premie. Wie in de grote stad woont of in een straat waarin het risico op schade hoger is door diefstal of vandalisme, kan rekenen op een hogere premie dan iemand die op het platteland woont.

Kilometers per jaar

Hoeveel kilometers rij je jaarlijks ongeveer? Maak een realistische schatting. Hoe minder kilometers, hoe lager de premie is.

Schadevrije jaren

Als je schadevrije jaren hebt, krijg je korting op de autopremie. Daarom vragen wij voor het berekenen van de premie naar het aantal schadevrije jaren dat jij hebt. Weet je niet hoeveel dat er zijn, dan geef je aan hoeveel jaar je verzekerd bent en hoeveel schades je hebt gereden. Je kunt het aantal schadevrije jaren ook opvragen bij je huidige autoverzekeraar of via Roy-data. Heb je nog geen jaar een autoverzekering op je naam? Dan heb je nog geen schadevrije jaren.

Gewenste dekking

De dekking van de autoverzekering die je kiest, heeft invloed op de hoogte van de premie. Je kunt kiezen voor WA-, beperkt-casco en volledig-casco (allrisk). In de vergelijker kun je alle dekkingsvormen om de beurt aanvinken. Zo zie je het verschil in premie. Wij adviseren je over de dekking die je het best kunt kiezen.

Aanvullende verzekeringen

De basisverzekering dekt niet alles. Geef in de vergelijker aan of je een aanvullende inzittendenverzekering en/of een rechtsbijstandverzekering wilt afsluiten. Denk ook na over een verzekering voor pechhulp. Aanvullende verzekeringen zorgen voor een hogere premie. Maar je bent ook uitgebreider gedekt in geval van schade.

Extra gegevens daadwerkelijke overstap

Naast alle bovenstaande gegevens, willen we nog een aantal andere gegevens van je ontvangen als je daadwerkelijk overstapt. Namelijk:
  • Betalingstermijn: Wil je per maand of per jaar betalen? Betaal je de autopremie voor het hele jaar in één keer, dan kan dat je een korting van zo’n 5% opleveren. Bijkomend voordeel is dat je de rest van het jaar ook geen omkijken meer hebt naar deze premie. Je moet het je alleen wel kunnen permitteren.
  • Startdatum autoverzekering: De datum waarop je de autoverzekering in wilt laten gaan is voor ons belangrijk om te weten. Wil je dat de verzekering pas over een paar weken ingaat, geef dit dan op tijdens de aanvraag.
  • Meldcode: Deze code staat op het kentekenbewijs deel 1B of op je kentekenkaart. De meldcode is een viercijferige code die je nodig hebt om de auto te kunnen verzekeren. De autoverzekeraar heeft de meldcode nodig om de auto aan te melden bij de RDW. Deze code kun je ook vinden in het chassisnummer; de laatste vier cijfers hiervan vormen de meldcode. Dit chassisnummer kun je op meerdere plekken vinden. Onder andere onder de motorkap en een sticker onder de laadvloer. Maar dus ook in het kentekenbewijs onder de vermelding voertuigidentificatienummer.

Autoverzekering berekenen zonder kenteken

Je wilt de premie van de autoverzekering berekenen voor een nieuwe wagen, maar je weet het kenteken niet. Dan vul je het automerk, het bouwjaar, de bouwmaand, het model, de brandstof en het type in. Ook geef je op of het om een handgeschakelde auto of automaat gaat. Al deze gegevens ontvangen we normaal automatisch op basis van het kenteken. Vul de ontbrekende gegevens zoveel mogelijk naar waarheid in. Dan krijg je de beste berekening van de premie. En heb je een kenteken voor maar één dag? Dan kun je helaas niet bij ons terecht. Je moet een eendagskenteken ergens anders verzekeren.

Meer weten over je autoverzekering berekenen?

Wij staan altijd voor je klaar voor vragen over het berekenen van jouw autoverzekering. Misschien staat het antwoord op jouw vraag tussen onze veelgestelde vragen. Is dat niet het geval? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Meer informatie?

Hoyhoy is onderdeel van Pricewise. Wil je meer weten over het berekenen van je autoverzekering? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: autoverzekering berekenen. Je kunt hier ook je autoverzekering vergelijken.
1.00 avg. rating (46% score) - 1 vote