Autoverzekering
Autoverzekering vergelijken
Autoverzekering vergelijken
Vergelijk en bespaar!
{{dataWrapper.data.filter.rollsbrandname}} {{dataWrapper.data.filter.rollsmodelname}} uit {{dataWrapper.data.filter.rollsyear}}
PropertyRollsVoogd
BrandId{{dataWrapper.data.filter.rollsbrandid}}{{dataWrapper.data.filter.brandid}}
BrandName{{dataWrapper.data.filter.rollsbrandname}}{{dataWrapper.data.filter.brandname}}
Year{{dataWrapper.data.filter.rollsyear}}{{dataWrapper.data.filter.year}}
Month{{dataWrapper.data.filter.rollsmonth}}{{dataWrapper.data.filter.month}}
ModelId{{dataWrapper.data.filter.rollsmodelid}}{{dataWrapper.data.filter.modelid}}
ModelName{{dataWrapper.data.filter.rollsmodelname}}{{dataWrapper.data.filter.modelname}}
FuelTypeId{{dataWrapper.data.filter.rollsfueltypeid}}{{dataWrapper.data.filter.fueltypeid}}
FuelTypeName{{dataWrapper.data.filter.rollsfueltypename}}{{dataWrapper.data.filter.fueltypename}}
TransmissionId{{dataWrapper.data.filter.rollstransmissionid}}{{dataWrapper.data.filter.transmissionid}}
TransmissionName{{dataWrapper.data.filter.rollstransmissionname}}{{dataWrapper.data.filter.transmissionname}}
TypeOfCarId{{dataWrapper.data.filter.rollstypeofcarid}}{{dataWrapper.data.filter.typeofcarid}}
TypeOfCarName{{dataWrapper.data.filter.rollstypeofcarname}}{{dataWrapper.data.filter.typeofcarname}}
Doors{{dataWrapper.data.filter.rollsnumberofdoors}}{{dataWrapper.data.filter.numberofdoors}}
Power{{dataWrapper.data.filter.rollsnumberofkw}}{{dataWrapper.data.filter.numberofkw}}
Weight{{dataWrapper.data.filter.rollsweight}}{{dataWrapper.data.filter.weight}}
CurrentValue{{dataWrapper.data.filter.rollscurrentvalue}}{{dataWrapper.data.filter.currentvalue}}
NewValue{{dataWrapper.data.filter.rollsnewvalue}}{{dataWrapper.data.filter.newvalue}}

Autoverzekering vergelijken

Bij ons kun je in 3 stappen de beste autoverzekeringen vergelijken. Vul je gegevens in en wij tonen je onze beste deals. Direct afsluiten? Binnen 10 minuten hoor je of je een voorlopige dekking krijgt. Daarmee kun je meteen de weg op. Op elk moment, ook in het weekend.

Waarom je autoverzekering vergelijken?

Door te vergelijken vind je makkelijk de goedkoopste autoverzekering die je via ons kunt afsluiten. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Wij laten je onze beste deals zien.

Onafhankelijk autoverzekeringen vergelijken

Wij zijn 100% onafhankelijk. Wij zijn geen onderdeel van een verzekeraar. Het maakt ons dus niks uit voor welke verzekeraar je kiest. Het maakt ons wél uit dat je de beste autoverzekering voor jouw situatie vindt. Hierdoor is jouw resultatenoverzicht altijd betrouwbaar.

Goedkoopste autoverzekering vinden

Vind je de goedkoopste premie doorslaggevend? Bij ons vind je gemakkelijk een goedkope autoverzekering. Die is natuurlijk afhankelijk van jouw auto (bouwjaar, merk) en je schadevrije jaren en kilometrage. Onze tip: kijk niet alleen naar prijs, maar ook naar de voorwaarden. Die vind je bij ons makkelijk, bijvoorbeeld in het cijfer voor kwaliteit.

Goedkope autoverzekering niet slechter dan dure

Een goedkope autoverzekering is vaak net zo goed is als een dure. Je bent met een relatief dure WA + beperkt casco of WA + volledig casco dekking in veel gevallen zelfs slechter verzekerd, omdat die dekking soms niet bij jouw auto of jouw wensen past.

Verzekering auto vergelijken op prijs en kwaliteit

Wij baseren jouw resultatenlijst op basis van prijs. De goedkoopste autoverzekering die we aanbieden komt bovenaan te staan. Daarnaast zie je een cijfer voor kwaliteit. Zo kun jij gemakkelijk de beste keuze voor jouw auto maken.

Tips om te besparen op je autoverzekering

Is je auto ouder dan 5 of 10 jaar? Dan kan het verstandig zijn om je dekking aan te passen. Ben je lid van de ANWB, Route Mobiel of een andere pechhulpdienst? Neem dan geen pechhulp bij je verzekering. Wanneer je een rechtsbijstandverzekering met dekking voor verkeer hebt, hoef je geen aanvullende rechtsbijstandverzekering te nemen.

Leaseauto en leaseverklaring

Heb je lang in een leaseauto gereden? Dan kun je een leaseverklaring opvragen bij de leasemaatschappij. In deze verklaring staat vermeld hoeveel schadevrije jaren je met je leaseauto hebt opgebouwd. De schadevrije jaren die je hebt opgebouwd tijdens het leasecontract kun je dan meenemen naar je nieuwe autoverzekeraar. De verzekeraar rekent de schadevrije jaren vanaf de laatste niet-verhaalbare schade.

Autoverzekering dekkingen vergelijken

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor verschillende dekkingen: WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk autoverzekering). Heb je een nieuwe of erg dure auto? Dan is het verstandig om een allriskverzekering te nemen. Voor auto’s die ouder dan 10 jaar zijn, is enkel een WA-verzekering meestal voldoende.

WA-verzekering

Een WA-verzekering is wettelijk verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor schade die jij toebrengt aan een ander. Bij schade aan tastbare zaken (zoals een auto) is de dekking maximaal 2,5 miljoen euro, voor letselschade aan andere personen is dit maximaal 7,5 miljoen euro.

WA + beperkt casco verzekering (WA Plus)

Met een WA + beperkt casco verzekering ben je niet alleen verzekerd voor schade die jij toebrengt aan anderen, maar ook voor schade aan je eigen auto. Bijvoorbeeld door storm of hagel. Ook diefstal en autoruitschade wordt vaak vergoed door verzekeraars. Let hierbij wel op dat je naar een herstelbedrijf gaat dat afspraken heeft gemaakt met jouw verzekeraar.

WA volledig casco verzekering (Allrisk)

Met een allriskverzekering ben verzekerd voor alle schade aan je auto. Of je nu zelf een paaltje raakt of dat iemand tegen jouw geparkeerde auto aanbotst, je krijgt de schade vergoed. Een geruststellende gedachte.

Autoverzekering opzeggen of opschorten

Wil jij je autoverzekering opzeggen of tijdelijk stopzetten? Je hebt verschillende opties.

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van autoverzekeringen is bij elke verzekeraar anders. Soms is het een dag, soms een maand, maar ook een jaar komt voor. Voor verzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars geldt een standaard contracttermijn van maximaal een jaar. Na dat jaar mag je dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van een maand. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je huidige verzekering.

Autoverzekering opzeggen

Wil je je autoverzekering opzeggen? Dat kan. Je stuurt een e-mail of brief naar je verzekeraar, bij voorkeur aangetekend. De verzekeraar zal jouw verzekering in de meeste gevallen binnen een maand stopzetten. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeraar en zeg dan pas je huidige verzekering op! Wil je de autoverzekering stopzetten omdat je verzekeraar een premiestijging doorvoert of de voorwaarden wijzigt, dan mag je de autoverzekering zonder opzegtermijn beëindigen.

Autoverzekering opschorten

Heb je tijdelijk geen autoverzekering nodig? Bijvoorbeeld omdat het even duurt voordat je een andere auto hebt? Dan is het slim om je verzekering op te schorten. Je zet je polis dan een tijdje stop, tot je hem weer nodig hebt. Het voordeel is dat je nieuwe auto dan tegen dezelfde voorwaarden verzekerd wordt. De voorwaarden kunnen wijzigen in de tussentijd. Je schadevrije jaren blijven bij de meeste verzekeraars drie jaar bewaard. Die neem je dus ook weer gewoon mee. Je kan een polis maximaal voor een periode van 3 jaar schorsen. Daarna vervalt de polis en dus ook de schadevrije jaren.

Stijging premies autoverzekeringen

Het laatste jaar zijn veel autopremies flink gestegen. Dit komt vooral door de grote schadelast van autoverzekeraars. In afgelopen jaren betaalden de verzekeraars meer geld aan schadeclaims dan dat ze binnen kregen aan autopremies. Hierdoor komen verzekeraars geld tekort, en is een stijging van de premies voor autoverzekeringen onvermijdelijk. Je autoverzekering berekenen is zo gebeurd. Is jouw autoverzekering ook duurder geworden? Door over te stappen ben je vaak goedkoper uit.

Welke aanvullende dekking bij verzekering auto?

Naast de hoofddekkingen (WA, beperkt casco en volledig casco) kun je ook verschillende aanvullende dekkingen meeverzekeren bij je autoverzekering. Deze zijn niet verplicht. Je kunt dus zelf kiezen welke je wel en niet wilt meeverzekeren.

Verkeersrechtsbijstand

Met verkeersrechtsbijstand ben je verzekerd van juridische hulp bij een verkeersconflict. Je hoeft het geschil dan dus niet zelf op te lossen. Je verzekeraar doet het voor je.

Ongevallenverzekering inzittenden

De ongevallen-inzittenden verzekering keert een vooraf vastgesteld bedrag uit wanneer een inzittende invalide wordt of komt te overlijden. Het maakt daarbij niet uit wie de schuldige is.

Schadeverzekering inzittenden

Een schade-inzittendenverzekering vergoedt de werkelijk geleden schade van de passagiers die in jouw auto zaten tijdens het ongeval. Ook hier maakt het niet uit wie de schuldige is.

Pechhulpverzekering

Een aanvullende verzekering voor pechhulp vergoedt kosten als gevolg van autopech. Met deze verzekering krijg je direct hulp als je auto door pech en/of een mechanisch defect niet meer kan rijden. Je hebt de keuze voor een Nederland en/of Europa dekking.

Onze voordelen

Autoverzekering vergelijken via ons heeft een aantal voordelen. Wij zijn onafhankelijk, helpen je bij de overstap, bieden vaak kortingen en geven je 14 dagen bedenktijd.

Vergelijken én afsluiten

Bij ons kun je niet alleen verzekeringen vergelijken, je ook direct een autoverzekering afsluiten. Dat scheelt je een hoop werk. Je betaalt nooit extra om via ons af te sluiten. Vaak ben je door aantrekkelijke acties zelfs voordeliger uit.

Niet goed, geld terug

Ben je na je overstap via ons toch niet tevreden? Dan heb je altijd nog 14 dagen bedenktijd. Annuleer je binnen die 14 dagen je overstap? Dan krijg je direct je geld terug. Wel zo’n prettig idee!

Laagsteprijsgarantie

Bij ons heb je een laagsteprijsgarantie. Ontdek je bij een andere aanbieder dezelfde verzekering, tegen dezelfde voorwaarden, voor een lagere prijs? Dan betalen wij het verschil direct terug.

Wij helpen je met vergelijken

Heb je vragen over je autoverzekering of de vergelijking? Wij helpen je graag. Onze klantenservice staat voor je klaar.

Meer informatie?

Hoyhoy is onderdeel van Pricewise. Je vindt hier meer informatie over autoverzekeringen. Je kunt hier ook je autoverzekering vergelijken.

4.05 avg. rating (80% score) - 704 votes