Alarm-klasse auto checken

alarm klasse auto checken

Alarm-klasse auto checken

Welke beveiligingsklasse heeft mijn auto? De alarm-klasse van je auto, ook wel beveiligingsklasse genoemd, geeft aan welke technieken er zijn toegepast in je auto om deze te beveiligen tegen diefstal. De meeste auto’s die na 1 januari 1998 zijn gebouwd, hebben minimaal beveiligingsklasse 1. Is jouw auto niet extra beveiligd dan valt deze onder beveiligingsklasse 0.

Alarm-klasse kenmerken

De beveiligingsklassen zijn bepaald door de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM). Er zijn vijf verschillende alarm-klassen:
  • Klasse 1. Startonderbrekers
  • Klasse 2. Startonderbrekers, inbraakdetectie en SCM alarm
  • Klasse 3. Startonderbrekers, inbraakdetectie en SCM alarm met noodstroom, sabotage + hellingdetectie
  • Klasse 4. Klasse 1, 2 of 3 met voertuigvolgsysteem
  • Klasse 5. Klasse 3 met voertuigvolgsysteem geactiveerd door alarm

Alarm-klasse auto checken voor WA+ en allrisk

Als je een WA + beperkt casco of all-risk-verzekering wilt afsluiten, vraagt de verzekeraar vaak naar de beveiligingsklasse van je auto. Bij een WA-verzekering wordt diefstal niet vergoed. De beveiligingsklasse van je auto speelt bij het afsluiten van deze verzekering dan ook geen rol.

Hoe kan ik de alarm-klasse van mijn auto checken?

Wil je weten welke alarm-klasse jouw auto heeft? Als je via ons je autoverzekering vergelijkt, zie je in het resultatenoverzicht links je autogegevens. Hierin zie je direct welke beveiligingsklasse jouw auto heeft. Wij geven de alarm-klasse van jouw auto door aan de verzekeraar.

Soms is een goedgekeurd beveiligingssysteem verplicht

Heb je een duurder en diefstalgevoeliger autotype, dan stellen autoverzekeraars soms een door SCM/TNO goedgekeurd beveiligingssysteem verplicht. Zo’n systeem is te herkennen aan de oranje sticker op de centrale stuureenheid van het systeem. Hierop staat het SCM-logo en een serienummer dat verwijst naar de goedkeuring. Overzichten van goedgekeurde beveiligingssystemen kun je opvragen via de Nationale Autodiefstal Infolijn: 0900 – 1593 (geen gratis nummer) of www.scm.nl.

Meer informatie?

Hoyhoy is onderdeel van Pricewise. Wil je meer weten over de alarmklasse? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: beveiligingsklasse auto. Je kunt hier ook je autoverzekering vergelijken.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes