All-risk-autoverzekering

Allrisk autoverzekering

Allrisk = volledig casco

Wil jij een autoverzekering afsluiten, maar weet jij niet welke dekking je nodig hebt? Veel mensen kiezen voor een allrisk verzekering wanneer de auto jonger is dan 4 jaar oud. De allrisk dekking is de meest uitgebreide dekking van de autoverzekering en wordt ook wel volledig casco genoemd. Bekijk welke dekking bij jouw auto past.
 

Dekking allrisk

De allrisk verzekering biedt dekking voor botsen, stoten, slippen, omslaan, te water of van de weg raken, overstroming en vandalisme. De volledig casco verzekering dekt ook de schade aan jouw eigen auto ook als de schade jouw eigen schuld is. Dit in tegenstelling tot de WA-verzekering, die vergoedt alleen de schade van de andere partij(en). De allrisk verzekering vergoedt de nieuwwaarde, dagwaarde of aanschafwaarde van jouw auto. De vergoeding verschilt per autoverzekering en heeft ook te maken met de leeftijd van de auto.

Wanneer allrisk?

De meeste mensen nemen een volledig casco verzekering wanneer hun auto jonger dan 4 jaar oud is. Ook is het verstandig om deze uitgebreide dekking te nemen wanneer de auto niet volledig is betaald. Als je de auto total loss zou rijden, zit je niet alleen zonder auto, maar moet je ook de lening nog aflossen. Houdt in je achterhoofd dat je je alleen verzekerd voor die risico’s die je niet zelf kunt betalen.

Goedkoop ook goed

Uit onderzoek is gebleken dat de premies voor volledig casco verzekeringen ver uit elkaar liggen. Gemiddeld rekent een duurdere verzekeraar drie keer zoveel als de goedkoopste. Het verschil in premie kan oplopen tot ruim 2000 euro. Bovendien is een duurdere autoverzekering niet beter dan een goedkope. Regelmatig autoverzekeringen vergelijken loont dus.

Autoverzekering afsluiten

Via hoyhoy.nl kun je direct de allrisk autoverzekering van jouw keuze afsluiten. Binnen 1 minuut heb je de juiste verzekering gevonden, vervolgens kun je de autoverzekering afsluiten. In slechts 5 stappen heb je jouw autoverzekering afgesloten. Je kunt ook ervoor kiezen om eerst een offerte aan te vragen.
 
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes