All-risk-verzekering

all risk verzekering

All-risk-verzekering

Wil jij een autoverzekering afsluiten, maar weet jij niet welke dekking je nodig hebt? Veel mensen kiezen voor een all-risk-verzekering wanneer de auto jonger is dan 6 jaar oud. De all-risk-dekking is de meest uitgebreide dekking van de autoverzekering en wordt ook wel WA volledig casco genoemd. Je kunt via ons gemakkelijk all-risk-verzekeringen vergelijken en afsluiten. Zo vind je snel de goedkoopste all-risk-verzekering.

All-risk-autoverzekering

De all-risk verzekering is de autoverzekering met de meest uitgebreide dekking. Met een all-risk-verzekering ben je verzekerd voor: De all-risk-verzekering vergoedt de nieuwwaarde, dagwaarde of aanschafwaarde van jouw auto. De vergoeding verschilt per autoverzekering en heeft ook te maken met de leeftijd van de auto.

All-risk-verzekering auto: tot wanneer?

Wij raden een all-risk-verzekering (WA volledig casco) over het algemeen aan voor auto’s die jonger dan 6 jaar zijn. Voor auto’s tot 12 jaar raden we een WA + beperkt casco aan. Bij auto’s die ouder zijn dan 12 jaar is een WA-verzekering meestal voldoende. Welke dekking je het best kunt kiezen, is natuurlijk ook afhankelijk van de waarde van je auto. Zo kan het bij een dure auto na 6 jaar ook nog de moeite waard zijn om deze all-risk te verzekeren. En is het premieverschil tussen verzekeringen klein, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een wat uitgebreidere dekking te nemen. Ook is het verstandig om deze uitgebreide dekking te nemen wanneer de auto niet volledig is betaald. Als je de auto total loss zou rijden, zit je niet alleen zonder auto, maar moet je ook de lening nog aflossen. Houdt in je achterhoofd dat je je alleen verzekerd voor die risico’s die je niet zelf kunt betalen.

All-risk-verzekering auto kosten

De all-risk-verzekering is de meest uitgebreide autoverzekering, en daarom ook de duurste. De premies voor all-risk-verzekeringen liggen ver uit elkaar. Gemiddeld rekent een duurdere verzekeraar drie keer zo veel als de goedkoopste. Het verschil in premie kan oplopen tot ruim € 2000,-. Bovendien is een duurdere autoverzekering niet beter dan een goedkope. Regelmatig autoverzekeringen vergelijken loont dus. Heb jij een private-lease-auto? Ook dan is jouw auto waarschijnlijk all-risk verzekerd. Lees hier alles over de voor en nadelen van private lease.

Goedkoopste all-risk-verzekering auto

Op zoek naar de goedkoopste all-risk-verzekering voor je auto? Wat voor jou de goedkoopste all-risk-verzekering is, hangt af van een aantal factoren. Je auto, het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd, je adres, je leeftijd en de (eventuele) aanvullende dekkingen die je kiest, hebben allemaal invloed op de premie. Je kunt bij ons een groot aantal autoverzekeraars vergelijken. De goedkoopste all-risk-verzekering op basis van jouw gegevens en voorkeuren staat altijd bovenaan in de resultaten.

Auto all-risk verzekeren

Via ons kun je direct de all-risk-autoverzekering van jouw keuze afsluiten. Binnen 1 minuut heb je de juiste verzekering gevonden, vervolgens kun je de autoverzekering afsluiten. In slechts 5 stappen heb je jouw autoverzekering afgesloten. Heb je een dure auto met beveiligingseisen? Dan moet je bij het vergelijken ook aangeven over welke alarm-klasse jouw auto beschikt. Wij vertellen je meer over het checken van de alarm-klasse van de auto.

Meer informatie?

Hoyhoy is onderdeel van Pricewise. Wil je meer weten over de allriskverzekering? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: all-risk-verzekering. Je kunt hier ook je autoverzekering vergelijken.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes