Auto-op-naam-van-ouders-zetten

Auto op een andere naam zetten

Als u een auto koopt, dient u deze te verzekeren. Waarschijnlijk heeft u zelf nog geen schadevrije jaren opgebouwd, waardoor het aantrekkelijk klinkt om de verzekering op naam van één van uw ouders te zetten. Hierdoor betaalt u een lagere premie. Maar mag dat eigenlijk wel en is het verstandig? Wij leggen het u graag uit.

Autoverzekering op naam van de ouders zetten

Als u een auto heeft gekocht en deze op uw naam staat, is het niet mogelijk om deze auto als ouder te verzekeren. Alleen de eigenaar van de auto kan de auto verzekeren. Staat de auto dus op uw naam, dan dient u zelf een autoverzekering af te sluiten. Het is wel mogelijk om de auto zelf op naam van één van uw ouders te zetten. Officieel is het dan niet meer uw auto, maar die van uw ouders. Zij kunnen dan ook een autoverzekering afsluiten en zichzelf als regelmatige bestuurder opgeven. Met deze constructie tellen de eventueel opgebouwde schadevrije jaren van uw ouders mee en betaalt u dus een lagere premie. Deze optie heeft echter wel een aantal nadelen:
  • U bouwt zelf geen schadevrije jaren op. Dit betekent dat u over een aantal jaar nog steeds geen schadevrije jaren heeft en u dus geen korting ontvangt zodra u de autoverzekering wel op uw eigen naam zet.
  • Verzekeraars willen weten wie de regelmatige bestuurder is voordat zij de aanvraag accepteren. Als u opgeeft dat uw ouders dit zijn, terwijl u dit officieel zelf bent, kan dit grote gevolgen hebben bij het vergoeden van een eventuele schade. Statistisch gezien veroorzaken jongeren vaker schade, waardoor de premie iets hoger is. Als u opgeeft dat één van uw ouders de regelmatige bestuurder is, betaalt u dus minder premie, maar kan dit problemen opleveren als de verzekeraar ontdekt dat dit niet het geval is.

Autoverzekering afsluiten

Heeft u nog geen goede autoverzekering of bent u er niet zeker van dat u niet teveel betaalt? Bij ons kun je je autoverzekering berekenen, vergelijken én meteen afsluiten.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes