Auto-op-naam-zetten

Auto op naam zetten

Als je een auto hebt gekocht, moet het kenteken op jouw naam gezet worden. Zo word jij de verantwoordelijke voor de auto. Dit wordt ook wel het overschrijven van een auto genoemd. Je kunt de auto op naam laten zetten bij een RDW-balie, een RDW-keuringsstation, een postkantoor of bij een kentekenloket. Daarnaast kun je particuliere auto’s tegenwoordig ook online overschrijven via RDW.

Auto op naam zetten: de voorwaarden

Om het kenteken van een auto over te schrijven moeten er aan een aantal voorwaarden voldaan worden, namelijk:
  • Je moet minimaal 18 jaar zijn;
  • Je woont in Nederland en staat ingeschreven bij de Basisregistratie Personen (BRP), voorheen GBA.
  • Als het kenteken op jouw naam komt, dan moet je het zelf op jouw naam laten overschrijven. Je kunt dit niet voor iemand anders doen.
Het overschrijven kost ongeveer €10,-. Het maakt hierbij niet uit of je dit regelt bij de RDW of bij een postkantoor.

Waar kan ik mijn auto op naam zetten?

Er zijn verschillende plekken waar je de auto op jouw naam kunt laten zetten. Klik op de namen om een locatie bij jou in de buurt te vinden.

De auto staat op mijn naam, wat nu?

Zodra de auto op jouw naam staat, moet je wegenbelasting betalen en een autoverzekering afsluiten. De auto dien je minimaal WA te verzekeren. Is de auto vrij nieuw (jonger dan 8 jaar), dan is het verstandig om je auto WA beperkt casco te verzekeren. Bij auto’s tot drie à vier jaar is het aan te raden een allrisk verzekering te sluiten. Via hoyhoy kun je bijna alle autoverzekeraars met elkaar vergelijken, zodat je de dekking en de premie kiest die het beste bij jou en jouw auto past! Bekijk hier direct welke autoverzekering voor jou het beste is. Je kunt ook alvast je autoverzekering berekenen.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes