Auto verkopen: hoe zit het met de autoverzekering?

auto verkopen hoe zit het met de autoverzekering

Auto verkopen: hoe zit het met de autoverzekering?

Je wilt graag een andere auto of je auto is simpelweg te duur geworden. Daarom ga je je auto verkopen. Hoe zit het dan met de autoverzekering? Mag er bijvoorbeeld zomaar iemand anders dan jijzelf in je auto rijden?

Zijn andere bestuurders ook verzekerd?

Je auto is verzekerd als er iemand anders dan jijzelf in rijdt. Dus ook als er een potentiële koper in rijdt. De bestuurder moet wel in het bezit zijn van een rijbewijs. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor eventuele schade. Laat je niet graag een vreemde in jouw auto rijden? Dan kun je ook meerijden als iemand een proefrit in je auto wil maken.

Autoverzekering opzeggen

Heb je de auto verkocht? Dan kun je de autoverzekering opzeggen. Ook wanneer deze nog niet langer dan een jaar liep. De koper van jouw auto moet wel een autoverzekering hebben op het moment dat diegene wegrijdt. Jouw verzekering kan niet overgenomen worden. Zet jouw verzekering dus stop nadat je de auto hebt verkocht. Hoe werkt het opzeggen?

Als je (nog) geen nieuwe auto hebt gekocht, kunt je je verzekering tussentijds stopzetten. De autoverzekeraar zal dan om een vrijwaringsbewijs vragen. Je verzekeraar zal premie die al betaald is terugstorten. Sommige verzekeraars rekenen royementskosten, die kunnen oplopen tot € 25,-.

Nieuwe autoverzekering afsluiten

Heb je een nieuwe auto gekocht? Dan kun je ervoor kiezen om deze auto bij een andere autoverzekeraar te verzekeren. Die kan namelijk voordeliger of beter zijn ten opzichte van je nieuwe auto. Je kunt dan ook je autoverzekering opzeggen. Als je graag bij je huidige autoverzekering wilt blijven, kun je het type auto wijzigen bij je autoverzekeraar. Houd er dan wel rekening mee dat de premie verandert. Het is daarom altijd aan te raden om bij een nieuwe auto even de autoverzekeringen te vergelijken. Een goed moment om de juiste autoverzekering af te sluiten!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes