Auto verzekeren op zaterdag of zondag?

auto verzekeren op zaterdag of zondag

Auto verzekeren op zaterdag of zondag?

Een andere auto kopen is altijd leuk. Tenminste, als je hem eenmaal gevonden hebt. De zoektocht naar een nieuwe of tweedehands bolide is al een hele klus op zich. Je struint internet en dealers af, soms helemaal aan de andere kant van het land. Ondanks dat we steeds meer naar een 24-uurseconomie gaan, sluiten dealers vaak gewoon om 18.00 uur hun deuren. We krijgen daarom vaak de vraag “Kan ik mijn auto verzekeren op zaterdag of zondag?”

Autoverzekering afsluiten in het weekend

Via ons kun je jouw auto altijd op zaterdag of zondag verzekeren. Dit kan zelfs 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Ben je nu bij de verkoper en sta je te popelen om weg te rijden met jouw nieuwe auto? Vergelijk en sluit dan binnen vijf minuten een autoverzekering af. In de meeste gevallen kun je dan direct de weg op. Dat kan als je direct hoort of je een voorlopige dekking hebt.

De beste verzekering voor jou

Op onze site kun je een vergelijking van diverse autoverzekeraars maken en zelf kiezen voor de meest passende en goedkoopste autoverzekering. Je kunt eenvoudig een duidelijk overzicht van diverse voorwaarden van verzekeraars bekijken, waardoor je de beste keuze kunt maken. Vervolgens vraag je de verzekering online aan en krijg je direct bericht of je dekking hebt en verzekerd bent.

Van tevoren aanvragen of wijzigen

Als je al weet dat je in het weekend je nieuwe auto gaat ophalen, kun je de verzekering ook al van tevoren aanvragen. Daarvoor heb je wel het kenteken en de meldcode nodig. Deze kun je opvragen bij de dealer. Vervolgens neem je contact op met onze klantenservice. Wij kunnen de verzekering vast voor je aanvragen of je huidige verzekering wijzigen.

Voorlopige dekking

In de meeste gevallen krijg je voorlopige dekking en zal de verzekeraar de aanvraag gaan beoordelen. Binnen vijf werkdagen hoor je of de aanvraag geaccepteerd is. Tot die tijd heb je uiteraard tijdelijke dekking, ook op zaterdag en zondag. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat een aanvraag afgewezen wordt. Dit kun je dan direct teruglezen in de bevestigingsmail van de aanvraag. Ook kan het voorkomen dat een aanvraag na een tijdelijke dekking afgewezen wordt. Hiervan krijg je bericht via je e-mail. Zodra de verzekeraar je aanvraag heeft geaccepteerd, zal deze je polisdocumenten en groene kaart opsturen.

Meer informatie?

Hoyhoy is onderdeel van Pricewise. Je vindt hier meer informatie over autoverzekeringen. Je kunt hier ook je autoverzekering vergelijken.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes