Auto-verzekeren-zonder-rijbewijs

Auto verzekeren zonder rijbewijs

Iedereen die in Nederland een auto bezit, moet verplicht een autoverzekering afsluiten. Dit is ook het geval als je wel een auto hebt, maar geen rijbewijs. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Kun je een auto verzekeren zonder rijbewijs? In dit artikel leggen wij het aan je uit. Via hoyhoy is het helaas niet mogelijk jouw auto te verzekeren als je geen rijbewijs hebt.

In drie situaties kan het voorkomen dat je een auto wilt verzekeren zonder dat je een rijbewijs heeft:
  • Je hebt nog geen rijbewijs
  • Je rijbewijs is verlopen
  • Je rijbewijs is ingevorderd

Je hebt nog geen rijbewijs

Heb je nog geen rijbewijs, maar wel een auto? Dan zijn er twee mogelijkheden:
  • Een klein aantal verzekeraars accepteert een autoverzekering van iemand die geen rijbewijs heeft. Bij het afsluiten van een autoverzekering worden de gegevens van de hoofdbestuurder gevraagd. De hoofdbestuurder kan iemand anders zijn dan degene die de auto bezit. De hoofdbestuurder is wel verplicht om in het bezit te zijn van een rijbewijs. In dit geval wordt de verzekeringnemer die geen rijbewijs heeft door middel van een clausule uitgesloten op de polis. Ondanks dat het wettelijk wel is toegestaan, zijn steeds minder verzekeraars bereid om deze situatie te accepteren. Er zijn slechts enkele gevallen waarin dit mogelijk is. Via hoyhoy.nl is het helaas niet mogelijk jouw auto te verzekeren als je geen rijbewijs hebt. Ons advies is om contact op te nemen met de verzekeraar waar je ook andere particuliere verzekeringen hebt lopen. Zij kennen jouw situatie het beste.
  • Laat het kenteken van uw auto schorsen. Een kenteken schorsen kunt u doen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Stal je auto vervolgens op eigen terrein. Alleen dan heb je geen autoverzekering nodig.

Je rijbewijs is verlopen

Je moet zelf op tijd een nieuw rijbewijs aanvragen. Doe je dit niet en is je rijbewijs verlopen, dan mag je niet autorijden. Heb je toch een autoverzekering nodig, neem dan contact op met verzekeraar Rialto.

Je rijbewijs is ingevorderd

Als je rijbewijs is ingevorderd, wordt het lastig om over te stappen van verzekeraar. Ons advies is daarom om de verzekering bij je huidige verzekeraar te behouden. Verzekeraar Rialto is mogelijk de enige verzekeraar die uw verzoek wel accepteert.

Autoschade zonder rijbewijs

Uw auto verzekeren zonder rijbewijs is vaak erg lastig en daarom komt het voor dat mensen toch met een auto gaan rijden terwijl ze geen rijbewijs hebben. Doe dit absoluut niet, want als je een schade krijgt wordt dit namelijk niet vergoed door de verzekeraar. Hetzelfde geldt als je een rijontzegging hebt.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes