Autopech

autopech

Autopech

Autopech… niemand die daar op zit te wachten. Want niets zo frustrerend als wanneer je auto je ineens in de steek laat. Sta je dan, langs de kant van de weg. Maar wat zijn nou eigenlijk veelvoorkomende pechsituaties? En nog belangrijker, wat kun je doen bij autopech? Wij vertellen het je.

Op nummer één

Per ongeluk de lichten van je auto een nachtje aan laten staan? Grote kans dat je auto niet meer start de volgende dag. De accu van de auto is dan leeg. Pech door een lege accu is het meest voorkomende probleem met de auto. Ben jij een van die pechvogels? Door gebruik te maken van startkabels én een auto met een goede accu, kun je de auto weer laten starten. Het is verstandig om altijd startkabels in je auto te hebben. Let er bij het gebruik van startkabels op dat de voertuigen elkaar nooit raken. Tip: controleer altijd of je lampen uitstaan.

Klapband

Onderweg ineens een klapband? Dat is vaak even schrikken. Een klapband geeft namelijk, zoals de naam het al verklapt, een harde knal. Wat moet je doen? Zorg er allereerst voor dat je auto veilig langs de weg komt te staan en zet een gevarendriehoek neer als waarschuwing. Je kunt de kapotte band vervangen met een reservewiel. Heb je deze niet in je auto liggen? Dan is er nog een tijdelijke oplossing: vulschuim. Belangrijk hierbij is dat je de band alsnog zo snel mogelijk laat vervangen. Verklein het risico op een klapband door regelmatig je banden te laten controleren.

Deur op slot

Buitengesloten uit je eigen auto? Dat is echt pech. Wat kun je hieraan doen? Ervoor zorgen dat je altijd een reservesleutel bij je in de buurt hebt. De enige andere uitweg is namelijk de deur open laten breken of een ruitje intikken. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Motor start niet

Wil je motor niet meer starten, of hoor je bij het omdraaien van de contactsleutel alleen een harde klik? Dan is je startmotor waarschijnlijk toe aan vervanging of reparatie. Door de auto in de hoogste versnelling te zetten en deze zachtjes heen en weer te duwen, krijg je de startmotor vaak toch weer aan de praat. Het is wel noodzakelijk om deze vervolgens zo snel mogelijk te laten controleren.

Verkeerde brandstof getankt?

In alle haast verkeerde brandstof getankt? Helaas kan dit behoorlijke gevolgen hebben voor je auto. In zo’n geval kun je het best meteen een melding voor pechhulp doen. De hulpdienst pompt de tank van de auto dan helemaal leeg. Wat je vooral niet moet doen in deze pechsituatie is de motor starten. Wel met de auto gereden? Dan heb je schade en is reparatie noodzakelijk. Een pechsituatie als deze is slechts te voorkomen door je aandacht erbij te houden wanneer je gaat tanken.

Pechhulp

In sommige gevallen kun je autopech niet zelf oplossen: als je auto total loss is of te erge autoruitschade heeft opgelopen bijvoorbeeld. Gelukkig is er altijd nog een uitweg: pechhulp. Als je hiervoor verzekerd bent, wordt je auto – indien mogelijk – ter plekke gerepareerd. Is dit niet mogelijk? Dan zorgt de pechhulpdienst dat je auto naar een garage gebracht wordt. Wil jij zonder zorgen de weg op? Sluit dan een autoverzekering af met pechhulp. Door je autoverzekering te vergelijken, kun veel geld besparen. Fijn hè?

Meer informatie?

Hoyhoy is onderdeel van Pricewise. Wil je meer weten over autopech? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: autopech. Je kunt hier ook je autoverzekering vergelijken.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes