Autoschade

Autoschade: wat moet ik doen?

Verzekeraars bepalen onderling wie voor welk deel van de autoschade aansprakelijk is. Zeg en onderteken daarom niets waaruit zou kunnen blijken dat je schuld erkent of een schadevergoeding toezegt. Hieronder leggen we uit hoe je het beste kunt handelen in geval van schade aan je auto.

Schadeformulier

Heb je schade aan je auto? Of heb je met jouw auto schade veroorzaakt? Vul het schadeformulier altijd direct in. Dit gaat als volgt:
  • Vul de voorkant van het formulier in samen met de andere betrokkene(n). Doe dat zo zorgvuldig mogelijk en maak een duidelijke situatieschets
  • Maak indien mogelijk foto’s van de schade aan je auto
  • Noteer de naam- en adresgegevens van eventuele getuigen
  • Zorg dat de betrokkene de voorkant van het schadeformulier ook ondertekend
  • Iedere betrokkene krijgt vervolgens één van de exemplaren
  • Vul vervolgens de vragen op de achterkant in
Tip: bewaar een schadeformulier in de auto of bij je autopapieren. Heb je geen schadeformulier meer? Vraag een nieuw formulier aan bij je verzekeraar of tussenpersoon.

Politie

Bij een ongeluk is het verstandig om de politie in te schakelen. Zij onderzoeken de toedracht van het ongeval.

Mijn schade melden, hoe doe ik dat?

Als je autoverzekering loopt via de volmacht Voogd & Voogd of Nedasco (waarbij hoyhoy.nl je tussenpersoon is) kun je een schade op verschillende manieren melden:
  • Je kunt telefonisch contact opnemen met onze klantenservice op 088 – 22 66 912. Dan zullen wij de schademelding richting CED Claims Services voor je doen. Na jouw schademelding neemt CED Claims Services op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.
  • Telefonisch bij CED Claims Services op telefoonnummer: 010-284 39 95.
Als je verzekerd bent bij een verzekeraar waar hoyhoy.nl geen tussenpersoon voor is, dan moet je in geval van een schade zelf contact opnemen met jouw verzekeraar. Wil je graag meer informatie over wat je moet doen bij schade? Kijk dan op onze speciale schadepagina.

Rechtsbijstand autoverzekering

Je rechtsbijstandverzekeraar verleent juridische hulp bij het verhalen van de schade aan je auto. Je kunt rechtsbijstand meeverzekeren op je autoverzekering .

Waarborgfonds Motorverkeer

Je lijdt buiten je schuld schade aan je auto, maar de dader rijdt door. Wat dan? In dat geval kan er geen verzekeraar worden aangesproken voor de schade. Datzelfde geldt wanneer de schuldige onverzekerd is of in een gestolen auto blijkt te rijden. Hiervoor is het Waarborgfonds Motorverkeer opgericht. Schade wordt echter niet in alle gevallen vergoed. Op de website van het Waarborgfonds lees je hoe je in aanmerking komt voor vergoeding.  
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes