Autoverzekering-afsluiten

Autoverzekering afsluiten

Heb je online de autoverzekering van jouw keuze gevonden? Daarna kun je heel makkelijk de autoverzekering afsluiten via ons. Via onze vergelijker kun je snel en eenvoudig meer dan 50 autoverzekeringen vergelijken. Je ziet direct welke autoverzekeringen het beste bij jou en je auto passen en welke verzekering de laagste premie heeft voor jouw situatie. Je kunt de autoverzekering direct aanvragen. Vervolgens ben je nog maar een paar stappen verwijderd van een nieuwe autoverzekering.
autoverzekering-afsluiten

Online autoverzekering afsluiten

Wij helpen je online bij het vinden van een autoverzekering. En ook bij de autoverzekering berekenen, waarna jij een goedkope autoverzekering kunt afsluomtiten. Je klikt dan op ‘Aanvragen’. Vervolgens willen wij nog weten of je aanvullende verzekeringen wil afsluiten en hebben we een aantal persoonsgegevens van je nodig. Wij sturen de aanvraag door naar de autoverzekeraar. Stuurt deze je na het aanvragen van de autoverzekering een bevestiging met daarbij de melding dat je een tijdelijke dekking hebt? Dan mag je de weg op. Deze mail betekent nog niet dat de verzekeraar de aanvraag accepteert. Meestal hoor je dat binnen 1 à 2 werkdagen. Vanaf dat moment ben je pas echt verzekerd.

Wanneer autoverzekering afsluiten?

Als je een auto koopt en de auto overschrijft op jouw naam, dan ben je verplicht een verzekering voor de auto af te sluiten. Je sluit dan minimaal een WA-verzekering af. Of je een uitgebreidere dekking kiest of gaat voor aanvullende verzekeringen, dat mag je zelf weten. Zodra de auto op je naam staat en de auto op de openbare weg komt, moet de wagen verzekerd zijn. Parkeer je de auto alleen maar even in de straat? Zelfs dan moet je een verzekering hebben. Het enige moment waarop je de auto onverzekerd mag laten, is als je het kenteken schorst én de auto op privéterrein stalt. In alle andere gevallen moet je gewoon een autoverzekering afsluiten.

Autoverzekering afsluiten: nodige gegevens

Je wil graag direct jouw auto online verzekeren? Dan heb je de volgende gegevens nodig:
  • Kenteken
  • Meldcode (staat op het kentekenbewijs deel 1B, op je kentekenkaart of op het tenaamstellingsverslag)
  • Jouw schadevrije jaren (staan op jouw polisblad of kun je navragen bij de huidige autoverzekeraar of Roy-data)
  • Aantal kilometers dat je verwacht te gaan rijden

Autoverzekering afsluiten in een paar stappen

De autoverzekering online afsluiten is heel erg makkelijk. Hieronder leggen we je uit wat de stappen zijn die je doorloopt bij het afsluiten van een autoverzekering. Online kun je makkelijk verschillende autoverzekeringen vergelijken, wat het vinden van de laagste premie en afsluiten van de voordeligste autoverzekering heel simpel maakt.

Gegevens invoeren in de vergelijker

Vertel ons wat het kenteken is van de auto die je wil verzekeren en wat je postcode, huisnummer en geboortedatum zijn.

Schadevrije jaren, kilometers per jaar en dekking opgeven

Geef het aantal schadevrije jaren op dat je hebt opgebouwd. Dat kunnen er ook 0 zijn als je nog niet eerder een autoverzekering hebt afgesloten. Geef ons ook een indicatie van het aantal kilometer dat je jaarlijks denkt te gaan rijden. Ook kun je je e-mailadres opgegeven, maar dat is niet verplicht. Geef vervolgens aan welke dekking je wil voor de auto. Je kunt kiezen tussen een WA-verzekering, de WA + beperkt casco en een allriskverzekering. Wij geven je al meteen advies over de dekking die het best bij je auto past. Klik op de dekking die je wil en wij vergelijken de verschillende verzekeringen.

Aanbod bekijken

Je ziet nu een overzicht van de verzekeringen die we voor jou hebben gevonden. Je kunt de premie, kwaliteit en meer details bekijken per verzekering. Ook kun je deze verzekeringen ook weer met elkaar vergelijken.

Extra dekkingen opgeven

Heb je een verzekering gekozen? Dan kun je de autoverzekering uitbreiden met extra dekkingen: rechtsbijstand, schade inzittenden of ongeval inzittenden. De kosten voor deze dekkingen staan direct vermeld en je kunt jouw totaalpremie meteen zien.

Persoonsgegevens opgeven

Nu we weten welke autoverzekering je precies wil afsluiten, willen we ook nog graag een aantal persoonsgegevens van je weten. Zoals je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Ook willen we je IBAN en de ingangsdatum van de verzekering weten.

Gegevens controleren

Controleer de gegevens van jouw auto. Klopt het beveiligingssysteem dat je hebt opgegeven? Geef ook aan op welke naam het kenteken staat en vul de meldcode in. De meldcode van jouw auto bestaat uit de laatste 4 cijfers van het chassisnummer. Je vindt de meldcode op het kentekenbewijs deel 1B of op de kentekenkaart. Als laatst willen we nog wat dingen van je weten, namelijk:
  • Of je in de afgelopen 5 jaar schades hebt veroorzaakt;
  • of je een aantekening in jouw rijbewijs hebt staan (bijvoorbeeld of je alleen in een automaat mag rijden);
  • of je in de afgelopen 8 jaar de rijbevoegdheid ontzegd is geweest of dat er sprake is geweest van een strafrechtelijk verleden;
  • of een verzekeringsmaatschappij in de afgelopen 8 jaar een verzekering van jou heeft opgezegd, geweigerd of tegen beperkende voorwaarden heeft geaccepteerd.

Autoverzekering direct afsluiten

Je kunt de autoverzekering direct aanvragen. Dat betekent nog niet dat je de verzekering ook daadwerkelijk afsluit op dat moment. De autoverzekeraar moet de aanvraag eerst nog accepteren. Deze neemt hierover contact met je op. Soms krijg je een voorlopige dekking. De verzekeraar wil jouw aanvraag bekijken voordat deze wordt geaccepteerd. Met een voorlopige dekking kun je wel met jouw auto de weg op, ook ’s avonds en in het weekend.

14 dagen bedenktijd

Je hebt na het afsluiten van jouw verzekering nog 14 dagen bedenktijd. Bij de meeste verzekeraars gaat het contract voor een jaar in. Bij een aantal kun je de online autoverzekering dagelijks opzeggen.

Hulp nodig bij afsluiten autoverzekering?

Sta je op het punt om een auto te kopen en wil je direct met de auto gaan rijden? In dat geval kun je het beste onze klantenservice bellen. Daar bekijken onze adviseurs je situatie. Zij kunnen de verzekering direct voor jou in orde maken. En zo maak jij geen verkeerde keuze omdat je last minute een verzekering wil afsluiten. Onze klantenservice is iedere werkdag van 9.00 uur tot 18.00 uur bereikbaar via 088 – 22 66 912 of info@hoyhoy.nl.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes