Autoverzekering afsluiten

Autoverzekering afsluiten

Nadat je online de juiste verzekering voor de auto vindt, kun je de autoverzekering afsluiten. Dat is heel makkelijk. Bij ons vergelijk je snel en eenvoudig meer dan 50 autoverzekeringen. Je ziet direct welke autoverzekeringen het beste bij jou en je auto passen. En welke verzekering de laagste premie heeft voor jouw situatie. Je kunt de autoverzekering direct aanvragen. Vervolgens ben je nog maar een paar stappen verwijderd van een nieuwe autoverzekering. autoverzekering-afsluiten

Online autoverzekering afsluiten

Wij helpen je online bij het vinden van een autoverzekering. En ook bij de autoverzekering berekenen, waarna jij een goedkope autoverzekering kunt afsluiten. Je klikt dan op ‘Aanvragen’. Vervolgens willen wij nog weten of je aanvullende verzekeringen wilt afsluiten en hebben we een aantal persoonsgegevens van je nodig. Wij sturen de aanvraag door naar de autoverzekeraar. Stuurt deze je na het aanvragen van de autoverzekering een bevestiging met daarbij de melding dat je een tijdelijke dekking hebt? Dan mag je de weg op. Deze mail betekent nog niet dat de verzekeraar de aanvraag accepteert. Meestal hoor je dat binnen één à twee werkdagen. Vanaf dat moment ben je pas echt verzekerd.

Wanneer autoverzekering afsluiten?

Vanaf welk moment moet je je auto verzekeren? Als je een auto koopt en de auto overschrijft op jouw naam, dan ben je verplicht een verzekering voor de auto af te sluiten. Je sluit dan minimaal een WA-verzekering af. Of je een uitgebreidere dekking voor je autoverzekering kiest of gaat voor aanvullende verzekeringen, dat mag je zelf weten. Zodra de auto op je naam staat en de auto op de openbare weg komt, moet de wagen verzekerd zijn. Parkeer je de auto alleen maar even in de straat? Zelfs dan moet je een verzekering hebben. Ook voor een eendagskenteken heb je een verzekering nodig. Die kun je niet bij ons afsluiten. Het enige moment waarop je de auto onverzekerd mag laten, is als je het kenteken schorst én de auto op privéterrein stalt. Je kunt de autoverzekering dan opschorten. In alle andere gevallen moet je gewoon een autoverzekering afsluiten. Wil je de auto verzekeren zonder rijbewijs? Dat kan niet altijd. Wij vertellen je daar meer over.

Autoverzekering afsluiten: nodige gegevens

Je wilt graag direct jouw auto online verzekeren? Dan heb je de volgende gegevens nodig:
 • kenteken;
 • meldcode (staat op het kentekenbewijs deel 1B, op je kentekenkaart of op het tenaamstellingsverslag);
 • jouw schadevrije jaren (staan op jouw polisblad of kun je navragen bij de huidige autoverzekeraar of Roy-data);
 • aantal kilometers dat je verwacht te gaan rijden.

Autoverzekering afsluiten in een paar stappen

De autoverzekering online afsluiten is heel erg makkelijk. We je uit wat de stappen zijn die je doorloopt. Online kun je makkelijk verschillende autoverzekeringen vergelijken en afsluiten. Dat maakt het vinden van de laagste premie heel simpel. Dit zijn de stappen. In het kort en uitgebreid:
 • eerste gegevens invoeren in de vergelijker;
 • schadevrije jaren, kilometers en dekking opgeven;
 • aanbod bekijken;
 • extra dekkingen opgeven;
 • persoonsgegevens opgeven;
 • gegevens controleren.

Eerste gegevens invoeren in de vergelijker

Vertel ons wat het kenteken is van de auto die je wilt verzekeren en wat je postcode, huisnummer en geboortedatum zijn.

Schadevrije jaren, kilometers per jaar en dekking opgeven

Geef het aantal schadevrije jaren op dat je hebt opgebouwd. Dat kunnen er ook nul zijn. Dat is het geval als je nog niet eerder een autoverzekering hebt afgesloten. Of je eerste autoverzekering nog geen jaar loopt. Geef ook een indicatie van het aantal kilometer dat je jaarlijks denkt te gaan rijden. Ook kun je je e-mailadres opgegeven. Dat laatste is niet verplicht. Geef vervolgens aan welke dekking je wilt voor de auto. Je kunt kiezen tussen de WA-verzekering, de WA + beperkt casco en de allriskverzekering. Wij helpen je bij het vinden van de dekking die het best bij je auto past. Klik op de dekking die je wilt. Wij vergelijken vervolgens het aanbod van een groot aantal autoverzekeraars.

Aanbod bekijken

Je ziet nu een overzicht van de verzekeringen die we voor jou hebben gevonden. Je kunt de premie, kwaliteit en meer details bekijken per verzekering. Ook kun je deze verzekeringen met elkaar vergelijken.

Extra dekkingen opgeven

Na het kiezen van een autoverzekering kun je deze uitbreiden met extra dekkingen: rechtsbijstand, inzittendenverzekering en pechhulp. De kosten voor deze dekkingen staan direct vermeld. Je ziet ook meteen jouw totaalpremie.

Persoonsgegevens opgeven

Nu we weten welke autoverzekering je precies wilt afsluiten, willen we ook nog graag een aantal persoonsgegevens van je weten. Zoals je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Ook willen we je IBAN en de ingangsdatum van de verzekering weten.

Gegevens controleren

Controleer de gegevens van jouw auto. Klopt het beveiligingssysteem dat je hebt opgegeven? Geef ook aan op welke naam het kenteken staat en vul de meldcode van de auto in. De meldcode van jouw auto bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer. Je vindt de meldcode op het kentekenbewijs deel 1B of op de kentekenkaart. Als laatst willen we nog wat dingen van je weten, namelijk:
 • of je in de afgelopen vijf jaar schades hebt veroorzaakt;
 • of je een aantekening in jouw rijbewijs hebt staan (bijvoorbeeld of je alleen in een automaat mag rijden);
 • of je in de afgelopen acht jaar de rijbevoegdheid ontzegd is geweest of dat er sprake is geweest van een strafrechtelijk verleden;
 • of een verzekeringsmaatschappij in de afgelopen acht jaar een verzekering van jou heeft opgezegd, geweigerd of tegen beperkende voorwaarden heeft geaccepteerd.

Autoverzekering direct afsluiten

Je kunt de autoverzekering direct aanvragen. Dat betekent niet dat je de verzekering ook daadwerkelijk afsluit op dat moment. De autoverzekeraar moet de aanvraag eerst nog accepteren. Deze neemt hierover contact met je op. Soms krijg je een voorlopige dekking. De verzekeraar wil jouw aanvraag bekijken voordat deze wordt geaccepteerd. Met een voorlopige dekking kun je wel de weg op.

Veertien dagen bedenktijd

Je hebt na het afsluiten van jouw verzekering nog veertien dagen bedenktijd. Bij de meeste verzekeraars gaat het contract voor een jaar in. Bij een aantal kun je online dagelijks de autoverzekering opzeggen.

Hulp nodig bij afsluiten autoverzekering?

Sta je op het punt om een auto te kopen en wil je direct de weg op? In dat geval kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice. We helpen je bij de keuze en kunnen de verzekering direct voor jou in orde maken. Zo maak jij geen verkeerde keuze omdat je last minute een verzekering afsluit.

Meer informatie?

Hoyhoy is onderdeel van Pricewise. Wil je meer weten over het afsluiten van je autoverzekering? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: autoverzekering afsluiten. Je kunt hier ook je autoverzekering vergelijken.
1.00 avg. rating (46% score) - 1 vote