Autoverzekering buitenland

autoverzekering buitenland

Autoverzekering buitenland

Is mijn autoverzekering geldig in het buitenland? Ga je met je auto naar het buitenland? Je autoverzekering is in veel landen binnen en buiten de Europese Unie geldig. Je kunt dit nakijken op je groene kaart. De auto is verzekerd in alle landen die vermeld staan en niet doorgehaald zijn op deze groene kaart. Neem altijd je groene kaart mee naar het buitenland, want dit is het bewijs dat je auto verzekerd is.

Handelen bij autoschade

Bij autoschade moet je net als in Nederland een veilige plek opzoeken. Vul daar, samen met de eventuele tegenpartij, het Europees schadeformulier in. Verzamel ook zo veel mogelijk bewijsstukken, zoals getuigen, kentekens van betrokken voertuigen en maak foto’s. Kun je niet meer verder rijden? Bel dan het noodnummer van de pechhulpdienst of je autoverzekeraar. Handig als je verzekerd bent voor pechhulp. Zorg ervoor dat je deze nummers bij je hebt. Die van de autoverzekering staan op je groene kaart. Het is daarnaast ook handig om deze in je telefoon op te slaan, voordat je op pad gaat.

Betrokken, niet schuldig

Ben je betrokken bij een ongeval en niet schuldig? Veel autoverzekeraars verzorgen in de vermelde landen bij schade ook de afhandeling bij een all-risk-verzekering. Je hoeft dan dus niet zelf de schade te verhalen. Ben je wel (deels) schuldig? Stuur dan het schadeformulier naar je autoverzekeraar. Deze zal de zaak afwikkelen met de verzekering van de tegenpartij. Ga je een nieuwe autoverzekering afsluiten? Houd deze informatie dan in je achterhoofd.

Meer informatie?

Hoyhoy is onderdeel van Pricewise. Wil je meer weten over de autovakantie in het buitenland? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: autovakantie. Je kunt hier ook je autoverzekering vergelijken.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes