Autoverzekering geweigerd

autoverzekering geweigerd

Autoverzekering geweigerd

Vreemd. Je bent wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten, omdat je anders niet de openbare weg op mag met je auto. En toch word je geweigerd bij de autoverzekeraars. Mag dat? Ja, een autoverzekeraar is niet verplicht om je te accepteren.

Redenen weigeren

Je kan je auto niet verzekeren als je te maken hebt met een aantal zaken.  Enkele redenen waarom een autoverzekaar je weigert:
  • Royement wegens wanbetaling. Als je in het verleden niet of niet op tijd je premie voor je autoverzekering hebt betaald, dan kun je te boek staan als wanbetaler en zijn geroyeerd;
  • Strafblad. Als je een strafblad hebt, bijvoorbeeld vanwege het rijden onder invloed van alcohol of gevaarlijk rijgedrag. Zo heeft de minister van Veiligheid en Justitie in 2010 aangegeven dat verzekeraars je dan mogen weigeren;
  • Brokkenpiloot. Als je in het verleden regelmatig schade aan je auto hebt veroorzaakt of gehad;
  • Leeftijd. Sommige verzekeraars weigeren mensen van 65 jaar en ouder. Leeftijdsdiscriminatie zou je denken. Toch mogen autoverzekeraars meer premie berekenen of senioren weigeren.

Ruimer acceptatiebeleid de Vereende

Kun je bij geen enkele verzekeraar terecht? Misschien dat de Vereende, voorheen Rialto Verzekeringen, je wel accepteert. Deze autoverzekeringsmaatschappij staat bekend om haar ruimere acceptatiebeleid. Dat is goed nieuws als je de weg op wilt, maar daar staat een hogere premie tegenover. Het afsluiten van een autoverzekering bij de Vereende is niet mogelijk via ons. Via de website van de Vereende kun je de premies bekijken en een verzekering aanvragen.

Meer informatie?

Hoyhoy is onderdeel van Pricewise. Wil je meer weten over de acceptatie voor de autoverzekering? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: verzekeraar verplicht tot acceptatie. Je kunt hier ook je autoverzekering vergelijken.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes