Autoverzekering jongeren

autoverzekering jongeren

Autoverzekering jongeren

Op zoek naar een goedkope autoverzekering? Jongeren tot en met 24 jaar betalen bij veel verzekeraars een premietoeslag. Er bestaat daarnaast een flink prijsverschil tussen autoverzekeringen met dezelfde dekking. Vaak rekent de duurste verzekeraar bijna vijf keer zoveel als de goedkoopste. Verzekeraars hanteren voor jongeren veel hogere premies, omdat die over het algemeen meer schade rijden dan oudere bestuurders.

Forse premieverschillen autoverzekering jongeren

De kosten van de autoverzekering verschillen flink per verzekeraar. Jongeren betalen bij de duurste autoverzekeraar gemiddeld bijna vijf keer zoveel voor een WA-autoverzekering als bij de goedkoopste. Dit premieverschil kan oplopen tot ruim € 1.000,- per jaar. Een autoverzekering voor studenten bestaat helaas niet. Het loont dus voor een jong volwassene om de autoverzekering goed te vergelijken. Onze onafhankelijke vergelijker berekent heel eenvoudig de premies van bijna alle autoverzekeraars (voor jongeren) in Nederland. Wij geven je dan een overzicht van autoverzekeringen met de laagste premies. Ook kun je de dekkingsvoorwaarden bekijken en vergelijken. Je kunt online meteen de autoverzekering afsluiten. Je ziet niet direct of je geaccepteerd bent door de verzekeringsmaatschappij, maar door de voorlopige dekking kun jij wel onbezorgd de weg op.

Verzekering op eigen naam

Omdat een autoverzekering voor jongeren in verhouding erg duur is, komt het voor dat zij de polis op naam van één van de ouders zetten. De premie valt hierdoor veel lager uit, maar een auto verzekeren op andere naam is streng verboden. Bij twijfel over wie de regelmatige bestuurder is, kan de autoverzekeraar een fraudeonderzoek instellen. De verzekeraar kan je op een zwarte lijst plaatsen, waardoor je bijna nergens meer een autoverzekering kunt afsluiten. Ook kan de verzekeraar besluiten om schades niet uit te keren.

Jongeren en schadevrije jaren

Los van het feit dat het illegaal is om je op naam van een ander te verzekeren, bouw je op deze manier zelf geen schadevrije jaren op. Daarmee krijg je dus ook geen korting op je eigen autoverzekering. De verzekeringspremie wordt onder andere berekend op basis van het aantal schadevrije jaren. Maak je als jongere schade terwijl de verzekering op naam van je ouders staat? Dan verliest je ouder een aantal schadevrije jaren én gaat de premie flink omhoog op het moment dat je de schade claimt.

Ontdek de goedkoopste autoverzekering voor jongeren

Ben je jonger dan 25 jaar? Gemiddeld betaal je dan jaarlijks minstens € 1.000,- voor een WA-dekking. Dat is een flink bedrag, maar het verschil tussen de duurste en meest goedkope autoverzekering voor jongeren is enorm. Door te vergelijken bespaar je eenvoudig honderden euro’s op je autoverzekering. Je kunt kiezen uit de volgende dekkingen:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes