Autoverzekering opschorten

autoverzekering opschorten

Autoverzekering opschorten

Wanneer je tijdelijk geen auto hebt maar er wel binnen drie jaar weer een koopt, is het voordelig om je autoverzekering op te schorten.

Autoverzekering opzeggen of opschorten?

Als je je auto verkoopt, kun je je autoverzekering opzeggen. Daarnaast bestaat er nog een andere mogelijkheid: de autoverzekering opschorten. Het opschorten van een autoverzekering houdt in dat je geen premie meer betaalt. Zodra je een nieuwe auto koopt, kun je die direct op basis van dezelfde dekking verzekeren. Een nieuwe autoverzekering afsluiten is dan niet nodig.

Wat is het grote voordeel van opschorten?

Opgebouwde schadevrije jaren blijven bij opschorten van je autoverzekering drie jaar geldig. Bij beëindiging is dit slechts één jaar. Het aantal schadevrije jaren bepaalt het kortingspercentage op je premie. Dit kan een flinke besparing betekenen. Stel dat je zes jaar zonder schade hebt gereden, dan kan dit al gauw een korting van 50% opleveren.

Tip: weet je niet hoe lang je zonder auto zult zitten, kies dan voor het opschorten van je autoverzekering.

Meer informatie?

Hoyhoy is onderdeel van Pricewise. Wil je meer weten over het opschorten van de autoverzekering? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: autoverzekering opgeschort. Je kunt hier ook je autoverzekering vergelijken.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes