Autoverzekering opzeggen

autoverzekering opzeggen

Autoverzekering opzeggen

Wil je je autoverzekering opzeggen? Hieronder vind je de informatie die je nodig hebt om dit te doen.

Mogelijkheden autoverzekering opzeggen

De volgende drie situaties zijn mogelijk op het moment dat je je autoverzekering opzegt:

Je wilt overstappen van autoverzekering

Zodra je je autoverzekering vergeleken hebt en er eentje hebt gevonden die goedkoper is of beter bij je past, zeg je je huidige autoverzekering op. Dat kan dagelijks als je autoverzekering voor de eerste keer is verlengd. Sommige verzekeraars hanteren een opzegtermijn. Sinds 1 januari 2010 geldt namelijk standaard een contracttermijn van één jaar. Let op: dit geldt alleen voor autoverzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars. De opzegging moet schriftelijk gebeuren, bij voorkeur aangetekend.

Je hebt je auto verkocht en wilt je autoverzekering opzeggen

Bij verkoop van een auto kun je een autoverzekering tussentijds stopzetten. Stuur ons dan (een kopie van) het vrijwaringsbewijs. Dit kan per post naar Postbus 3359, 1001AD in Amsterdam. Je kunt ook een foto of scan sturen naar info@hoyhoy.nl. Veel verzekeraars zullen al betaalde premie terugstorten en de polis beëindigen. Sommige maatschappijen houden hierbij administratiekosten in.

Je hebt je auto verkocht en een nieuwe gekocht

Als je je nieuwe auto graag bij een andere maatschappij wilt verzekeren, dan kan dat natuurlijk. Nadat je autoverzekering eenmaal is verlengd, kun je je polis dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand. De opzegging moet schriftelijk gebeuren, bij voorkeur aangetekend.

Premie of voorwaarden gewijzigd?

Als je verzekeraar een tussentijdse premiestijging doorvoert, mag je de autoverzekering zonder opzegtermijn beëindigen. Dit geldt ook als de polisvoorwaarden in je nadeel veranderen. Reageer in dat geval zo snel mogelijk, maar zeg je polis nooit op voordat je een nieuwe verzekering hebt afgesloten.

Tip: je autoverzekering opschorten

In plaats van stopzetten, kun je je autoverzekering opschorten. Als je je autopolis opschort, betaal je geen premie meer. Ga je een nieuwe auto kopen, dan kun je die direct op basis van dezelfde dekking verzekeren. Opgebouwde schadevrije jaren blijven bij opschorten 3 jaar geldig. Bij beëindiging (royement) is dit slechts 1 jaar. Het aantal schadevrije jaren bepaalt het kortingspercentage op je premie. Dit kan je een flinke besparing opleveren. Wij raden je in dit geval aan om op onze site een autoverzekering te berekenen. Je vult dan in de vergelijking het aantal opgebouwde schadevrije jaren in.

Opzegtermijn autoverzekering

Sinds 1 januari 2010 geldt standaard een contracttermijn van één jaar. Pas als een autoverzekering voor de eerste keer is verlengd, kun je je polis dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand. Let op: dit geldt alleen voor verzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars. De opzegging moet schriftelijk gebeuren, bij voorkeur aangetekend. Voorbeeld: je besluit op 14 augustus 2019 om een autoverzekering af te sluiten. Op 13 september 2020 zeg je je autoverzekering op. Dan wordt de autoverzekering daadwerkelijk beëindigd op 13 oktober 2020.

Meer informatie?

Hoyhoy is onderdeel van Pricewise. Wil je meer weten over het opzeggen van je autoverzekering? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: autoverzekering opzeggen. Je kunt hier ook je autoverzekering vergelijken.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes