Autoverzekering studenten

autoverzekering studenten

Autoverzekering studenten

Hoge maandlasten? Bespaar op de premie van je autoverzekering! Kamerhuur, telefoonrekeningen, onkosten voor boeken en huishoudelijke uitgaven: als student wordt het steeds lastiger om met minder studiefinanciering en meer collegegeld aan het eind van de maand nog een goed bord pasta op tafel te toveren. Omdat je daarnaast budget wilt overhouden om iets leuks van te doen, is het geen slecht idee om je vaste lasten eens onder de loep te nemen. Juist hierop kun je veel besparen. Als student kun je bovendien in tegenstelling tot niet-studerenden regelmatig op fikse kortingen rekenen. Beschik je echter over de luxe van een eigen auto, dan ben je aan een autoverzekering juist vaak meer geld kwijt. Hieronder volgen daarom enkele tips hoe je op autoverzekeringen toch geld kunt besparen.  

Goedkoopste studenten autoverzekering

Niet elke student in Nederland beschikt over een auto. Behoor jij wel tot een van de studerende autobezitters? Als de auto op jouw naam staat, dan moet je een autoverzekering afsluiten. Dit is dan ook verplicht. Een autoverzekering sluit je eenvoudig via ons af. Een autoverzekering voor jongeren is vaak duurder. Als student betaal je dus vaak een hogere premie voor een autoverzekering. Voor de autoverzekeraar vorm je immers een risico met weinig rijervaring, geen opgebouwde schadevrije jaren en zoals uit onderzoek blijkt, een verhoogde kans op ongevallen. Een autoverzekering voor een student kan dus een flinke maandelijkse kostenpost zijn. Je kunt kiezen uit de volgende dekkingen:
  • WA-verzekering: verplicht en dekt alleen schade aan anderen;
  • WA + beperkt casco: ook schadevergoeding diefstal, ruitbreuk, storm-, hagel- of brandschade;
  • all-risk-autoverzekering: meest uitgebreide dekking.
Op een korting hoef je dus niet te rekenen als je als student een autoverzekering afsluit. Wat kun je wel doen om ervoor te zorgen dat je een goedkope autoverzekering afsluit? Net als bij alle verzekeringen geldt ook in het geval van een autoverzekering het devies vergelijken, vergelijken, vergelijken. Door online aanbieders van autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je geld besparen door uiteindelijk de goedkoopste autoverzekering af te sluiten. Er zijn leukere dingen te bedenken, maar bedenk daarbij dat enkele euro’s goedkoper per maand op jaarbasis al een fors bedrag oplevert.  Dit bedrag kun je bijvoorbeeld aan een vakantie besteden (met je auto!). Kies daarnaast niet gelijk voor een BMW of Porsche (luxere auto, duurdere reparaties, dus hogere premie) en rij voorzichtig, want zo houd je je autoverzekering voor studenten ook in de toekomst goedkoop!  De auto en dus de studenten autoverzekering op naam van je ouders laten zetten is geen goed idee en verboden. Doe je dit wel, dan betaal je nu iets minder premie, maar op het moment dat alles op jouw naam komt te staan, betaal je alsnog de hoofdprijs. Daarnaast bouw je geen schadevrije op, waardoor je verzekering niet snel goedkoper zal worden. Je autoverzekering berekenen doe je snel en makkelijk op onze website.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes