Autoverzekering berekenen

Autoverzekering berekenen

Wil je een autoverzekering afsluiten, ga dan eerst de autoverzekering berekenen. Bij ons kun je simpel en eenvoudig de premie van jouw autoverzekering berekenen. Wij vergelijken zo’n 50 autoverzekeringen met elkaar op prijs en kwaliteit. Zo weet je zeker dat je een goede en voordelige autoverzekering kiest. autoverzekering-berekenen

Verzekering auto berekenen

In onze vergelijker kun je de kosten voor de autoverzekering berekenen. Daarvoor hebben we een aantal gegevens van je nodig:
  • Kenteken
  • Postcode en huisnummer
  • Geboortedatum
  • Schadevrije jaren
  • Aantal kilometers dat je per jaar denkt te gaan rijden
Op basis van die informatie kunnen we een vergelijking maken en advies geven over de beste dekking voor jouw auto. De meest goedkope autoverzekering staat bovenaan in de vergelijker. Let op: de vergelijking komt in eerste instantie tot stand op basis van 1 soort dekking en zonder aanvullende verzekeringen. Onder de optie ‘Zoekopties’ kun je de dekking wijzigen. Je kunt filteren op de verschillende dekkingen; WA-verzekering, WA + beperkt casco en allrisk. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie.

Goedkope autoverzekering berekenen

Ga je de autoverzekering berekenen, dan vind je binnen no-time de goedkoopste autoverzekering. In een paar minuten heb je een overzicht van de meest goedkope verzekeringen die wij aanbieden. Je moet dan alleen nog kiezen welke verzekering je zelf het beste vindt. Wij helpen je graag.

Autoverzekering berekenen en afsluiten

Na het berekenen van de premie van de autoverzekering kun je deze direct afsluiten voor dezelfde premie als bij de verzekeraar. Soms is de premie via ons zelfs lager. Wij bieden op diverse autoverzekering kortingen aan. Deze gaan tot 13%. Die korting krijg je omdat wij onderhandelen met de autoverzekeraars.

Premie berekenen

Om de premie te kunnen berekenen moet je een aantal gegevens invullen in onze vergelijker. Aan de hand van deze gegevens bepaalt de autoverzekeraar de premie. De verzekeraar kijkt naar de postcode, jouw leeftijd, het aantal schadevrije jaren en het kenteken. Maar ook naar de dekking die je kiest en de aanvullende verzekeringen die je daarbij eventueel afsluit. De premie van de autoverzekering verschilt dus per persoon. Waarom deze factoren meespelen bij het berekenen van de premie, lees je hieronder.

Kenteken

Op basis van het kenteken ontvangen wij veel informatie over jouw auto. Zo weten we om wat voor merk en model het gaat, wat het bouwjaar is en op welke brandstof de wagen rijdt. Doordat wij het bouwjaar van de wagen weten, kunnen wij ook advies geven over de dekking die je het best kunt kiezen.

Geboortedatum

Geef de geboortedatum van de regelmatige bestuurder op. Leeftijd heeft invloed op de premie. Jonge bestuurders (tot 24) kunnen vaak rekenen op een hogere premie, net als oudere bestuurders (70-plus). Zij vormen namelijk een groter schaderisico voor de autoverzekeraar.

Postcode en huisnummer

Het adres waarop je woont, heeft invloed op de hoogte van de premie. Wie in de grote stad woont of in een straat waarin het risico op schade hoger is door diefstal of vandalisme, kan rekenen op een hogere premie dan iemand die op het platteland woont.

Kilometers per jaar

Hoeveel kilometers rij je jaarlijks ongeveer? Maak een realistische schatting. Hoe minder kilometers, hoe lager de premie is.

Schadevrije jaren

Als je schadevrije jaren hebt, krijg je korting op de autopremie. Daarom vragen wij voor het berekenen van de premie naar het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Weet je niet hoeveel schadevrije jaren je hebt? Dan kun je aangeven hoeveel jaren je verzekerd bent en hoeveel schades je hebt gereden. Je kunt het aantal schadevrije jaren ook opvragen bij je huidige autoverzekeraar of via Roy-data. Heb je nog geen jaar een autoverzekering op je naam? Dan heb je nog geen schadevrije jaren.

Gewenste dekking

De dekking die je kiest, heeft invloed op de hoogte van de premie. Je kunt kiezen voor WA-, beperkt-casco en volledig-casco (allrisk). In de vergelijker kun je alle dekkingsvormen om de beurt aanvinken, zodat je het verschil ziet in premie. Wij geven advies over de dekking die je het best kunt kiezen.

Aanvullende verzekeringen

Niet alles wordt gedekt vanuit de basisverzekering. Geef in de vergelijking aan of je een aanvullende schade-inzittendenverzekering en/of een rechtsbijstandverzekering wilt afsluiten. Denk ook na over een pechhulpverzekering. Aanvullende verzekeringen zorgen voor een hogere premie, maar je bent ook uitgebreider gedekt in geval van schade.

Extra gegevens daadwerkelijke overstap

Naast alle bovenstaande gegevens, willen we nog een aantal andere gegevens van je ontvangen als je daadwerkelijk overstapt. Namelijk:
  • Betalingstermijn: Wil je per maand of per jaar betalen? Betaal je de autopremie voor het hele jaar in één keer, dan kan dat je een korting van zo’n 5% opleveren. Bijkomend voordeel is dat je de rest van het jaar ook geen omkijken meer hebt naar deze premie. Je moet het je alleen wel kunnen permitteren.
  • Startdatum autoverzekering: De datum waarop je de autoverzekering in wilt laten gaan is voor ons belangrijk om te weten. Wil je de verzekering pas over een paar weken in laten gaan, geef dit dan op tijdens het aanvragen.
  • Meldcode: Deze code staat op het kentekenbewijs deel 1B of op je kentekenkaart. De meldcode is een viercijferige code die je nodig hebt om de auto te kunnen verzekeren. De autoverzekeraar heeft de meldcode nodig om de auto aan te melden bij de RDW. Deze code kun je ook vinden in het chassisnummer; de laatste 4 cijfers hiervan vormen de meldcode. Dit chassisnummer vind je op meerdere plekken, onder andere onder de motorkap en een sticker onder de laadvloer. Maar dus ook in het kentekenbewijs onder de vermelding voertuigidentificatienummer.

Autoverzekering berekenen zonder kenteken

Haal je binnenkort die nieuwe auto op en wil je alvast je autoverzekering berekenen, maar weet je jouw nieuwe kenteken niet? Kies in de vergelijker dan voor ‘Kenteken onbekend’. Je kunt dan zelf het automerk, het bouwjaar, de bouwmaand, het model, de brandstof en het type kiezen. Ook moet je opgeven of het om een handgeschakelde auto of automaat gaat. Al deze gegevens ontvangen we normaal automatisch op basis van het kenteken. Vul de ontbrekende gegevens zoveel mogelijk naar waarheid in, dan krijg je de beste berekening van de premie.

Meer weten over je autoverzekering berekenen?

Onze klantenservice staat altijd voor je klaar voor vragen over het berekenen van jouw autoverzekering. Je kunt ons telefonisch bereiken op werkdagen van 09:00 tot 18:00 uur via 088-2266912. Zo kun je samen met onze medewerkers jouw autoverzekering berekenen. Je kunt ook mailen naar info@hoyhoy.nl. Of controleer eerst even of het antwoord op jouw vraag tussen onze veelgestelde vragen staat.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes