Beveiligingsklassen

Welke beveiligingsklasse heeft mijn auto?

Beveiligingsklasse: zo is je auto beveiligd

De beveiligingsklasse geeft aan welke technieken er zijn toegepast in je auto om hem te beveiligen tegen diefstal. De meeste auto's, die na 1 januari 1998 zijn gebouwd, hebben minimaal beveiligingsklasse 1. Is jouw auto niet extra beveiligd dan valt hij onder beveiligingsklasse 0.

Klasse Kenmerken 1 Startonderbrekers 2 Startonderbrekers, inbraakdetectie en SCM alarm 3 Startonderbrekers, inbraakdetectie en SCM alarm met noodstroom, sabotage + hellingdetectie 4 Klasse 1,2 of 3 met voertuigvolgsysteem 5 Klasse 3 met voertuigvolgsysteem geactiveerd door alarm

Soms is een goedgekeurd beveiligingssysteem verplicht

Heb je een duurder en diefstalgevoeliger autotype, dan stellen verzekeraars soms een door SCM/TNO goedgekeurd beveiligingssysteem verplicht. Zo’n systeem is te herkennen aan de oranje sticker op de centrale stuureenheid van het systeem. Hierop staat het SCM-logo en een serienummer dat verwijst naar de goedkeuring.

Overzichten van goedgekeurde beveiligingssystemen kun je opvragen via de Nationale Autodiefstal Infolijn: 0900 – 1593 (geen gratis nummer) of www.scm.nl.

Autoverzekering vergelijken
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes