Checklist-auto-kopen

Checklist auto kopen

Als je een auto koopt, zijn er verschillende dingen je moet doen of regelen. Met deze ‘checklist auto kopen’ weet je zeker dat je niets vergeet!

Kentekenbewijs overzetten

Zet het kentekenbewijs van de auto op jouw naam. Koop je de auto bij een dealer, dan zullen zij dit veelal voor jou regelen. Koop je de auto van een particulier, bijvoorbeeld via marktplaats, ga dan samen met de verkoper langs een postkantoor om het kentekenbewijs over te schrijven. Door het kentekenbewijs op jouw naam te zetten, word je automatisch aangemeld bij de Belastingdienst om motorrijtuigenbelasting te betalen voor de auto.

Vrijwaringsbewijs ontvangen

Als je het kentekenbewijs op jouw naam zet, dan ontvang je een vrijwaringsbewijs. Dit bewijs moet je bewaren.

Auto verzekeren

Zodra de auto op jouw naam staat, ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Autoverzekeringen vergelijken loont. Via onze vergelijking zie je direct welke verzekeraar de goedkoopste dekking biedt.

APK keuring

Je kunt de auto eventueel opnieuw APK laten keuren. Bij het kopen van een nieuwe auto is dit niet nodig, maar als je een tweedehandsauto koopt is het verstandig om na te gaan wanneer de laatste keuring afloopt. Weet de verkoper dit niet, dan kun je de datum opvragen op de website van de RDW .

Registreren kilometerstand

Bij de APK keuring dien je tevens de huidige kilometerstand door te geven. Deze stand wordt vervolgens vastgelegd in de databank van de Stichting Nationale Auto Pas.  
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes