Dagwaarde berekenen

Berekenen dagwaarde

Wat is een dagwaarde eigenlijk? Hoe wordt het berekend en wat kun jij of je autoverzekeraar met deze gegevens? Hieronder leggen we het je uit.

Wat is de dagwaarde van een auto?

De dagwaarde van een auto is een waardebepaling van het voertuig op dit moment. De hoogte van de waarde hangt vaak samen met de waarde die jouw auto zou hebben bij aankoop of verkoop. Daarom is het bepalen van de dagwaarde in veel situaties handig, bijvoorbeeld om de meeneemprijs te bepalen of om een bedrag vast te stellen voor de verkoop van je auto. Ook voor je autoverzekeraar is de dagwaarde belangrijk, want daar baseert hij onder andere de premie op.

Dagwaarde berekenen: hoe werkt het?

De dagwaarde is afhankelijk van een aantal gegevens. Namelijk het bouwjaar van je auto, de kilometerstand en de accessoires waarover je auto beschikt.

Informatie voor jou en je verzekeraar

Het is handig om te weten wat de dagwaarde van je auto is voor als je hem wilt verkopen. Daarnaast is de waarde van de auto ook belangrijk voor je autoverzekeraar. De dagwaarde is namelijk een van de factoren waarmee de hoogte van de premie van je autoverzekering bepaald wordt. Voor verzekeraars is het belangrijk om na te gaan wat de nieuwwaarde van de auto was en hoe oud het model is. Als de dagwaarde van je auto laag is, is de kans groot dat je premie ook lager is. De dagwaarde geeft dus ook een indicatie van het bedrag dat je zult moeten betalen om je auto te verzekeren.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes