Diefstal uit auto

diefstal uit auto

Diefstal uit auto

Auto geparkeerd, even een paar uurtjes weg. Bij terugkomst is er een ruitje ingetikt en zijn je spullen uit je auto gestolen. Super balen natuurlijk! Doe altijd aangifte, want dit heb je nodig voor je verzekering. Neem vervolgens contact op met je verzekeraar. Maar onder welke verzekering valt de inbraakschade en diefstal nou precies?

Schade aan je auto

Bij inbraak in je auto kan er ook autoschade ontstaan, zoals een kapotte ruit of forcering van het slot. Deze schade valt onder je autoverzekering, maar ook schade en diefstal van ingebouwde apparatuur, zoals een navigatiesysteem of audioapparatuur. Daarbij gaat het vooral om door de fabriek ingebouwde apparatuur. Heb jij zelf apparatuur ingebouwd? Check je bij je autoverzekeraar of dit gedekt is.

Heb je alleen een WA-verzekering? Dan wordt de schade en diefstal van ingebouwde spullen niet vergoed, omdat je met een WA-dekking alleen verzekerd bent tegen schade die jijzelf met je auto aanricht bij anderen. Met een beperkt casco of een all-risk-verzekering ben je wel gedekt voor inbraakschade en diefstal. Let daarbij wel op dat accessoires en apparatuur maar tot een bepaald bedrag worden vergoed. Dit bedrag kun je verhogen.

Losse spullen in de auto

Heb je losse spullen in de auto liggen en zijn gestolen of beschadigd? Dan worden deze niet vergoed door je autoverzekering. Je zult er bij een inbraak in je auto misschien niet zo snel aan denken, maar deze spullen kun je claimen op je inboedelverzekering. Daar gelden wel een aantal voorwaarden:

  • De spullen moeten onder je inboedel vallen.
  • Je auto moet tijdens de inbraak op slot zijn geweest en de spullen mogen niet in het zicht hebben gelegen.

Aan de buitenshuisdekking van je inboedelverzekering zit wel een maximumbedrag dat vergoed wordt, dus check je polis goed.

Vergelijk je verzekering

Check of jij nog goed zit met je auto- of inboedelverzekering. Door je verzekeringen te vergelijken kunt flink besparen op je premie. Fijn hè?

Meer informatie?

Hoyhoy is onderdeel van Pricewise. Wil je meer weten over autodiefstal? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: autodiefstal. Je kunt hier ook je autoverzekering vergelijken.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes