Eendagskenteken

Eendagskenteken

Een eendagskenteken is een kenteken dat je hebt voor één dag. Het kenteken is alleen geldig in Nederland en je kunt het aanvragen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Een eendagskenteken is gratis.

Wat is een eendagskenteken?

Een eendagskenteken is zoals de naam al zegt, een kenteken die je hebt voor één dag. Het kenteken is alleen geldig voor de dag waarop je hem aanvraagt en je hebt deze bijvoorbeeld nodig als je een auto uit het buitenland importeert en de auto zelf naar een keuringsstation van de RDW wilt rijden.

Eendagskenteken aanvragen

Zodra je een afspraak met het RDW keuringsstation hebt gemaakt, kun je de eendagskenteken aanvragen bij de RDW. Het kentekennummer wordt dan naar je opgestuurd. Zodra je het kentekennummer hebt ontvangen, moet je een kentekenplaat maken. Hoe groot de kentekenplaat moet zijn en welke kleuren hij moet zijn, lees je in de brief die je ontvangt. Als de kentekenplaat hebt gemaakt, dan mag je deze voor de auto gebruiken op de dag van de keuring. Je mag hiermee naar het keuringsstation en het BPM-aangiftepunt rijden en weer terug.

Auto met eendagskenteken verzekeren

Net zoals alle andere auto’s, moeten auto’s met een eendagskenteken ook een autoverzekering hebben. De premie voor deze eendagsautoverzekering is onder andere afhankelijk van het type auto en het aantal schadevrije jaren. Via hoyhoy kun je geen autoverzekering afsluiten voor één dag. Hiervoor kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met een autoverzekeraar.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes