Hoe-werkt-eigen-risico

Hoe werkt het eigen risico?

Heeft u een paaltje over het hoofd gezien? Of bent u op de parkeerplaats tegen iemand aangereden? Of heeft een steentje uw ruit beschadigd? Dan moet u soms een gedeelte van de schade zelf betalen, het eigen risico van uw autoverzekering.

Eigen risico autoverzekering

Bij een aantal autoverzekeringen moet u zelf een gedeelte van de schade betalen, het zogenaamde eigen risico. Meestal ligt het eigen risico van een autoverzekering tussen de 135 en 150 euro per schade. In onze vergelijking kunt u direct zien of een autoverzekeraar een eigen risico rekent. Het eigen risico is vaak af te kopen tegen een premietoeslag. Sommige verzekeraars rekenen bij jeugdige bestuurders (onder de 25 jaar) een extra eigen risico. Dit extra eigen risico wordt bij de bestuurder in rekening gebracht en niet bij de verzekeringnemer. Vaak speelt schuld of het ontbreken van schuld dan geen rol.

Autoverzekering vergelijken

Schadesturing autoverzekering

Veel verzekeraars belonen u wanneer u naar een gecontracteerd schadeherstelbedrijf gaat door het eigen risico te verminderen of zelfs niet in rekening te brengen. Het kan hierdoor verstandig zijn om niet naar uw vertrouwde mannetje op de hoek te gaan, maar naar een herstelbedrijf dat is aangewezen door uw verzekeraar. Uiteraard kunt u dit zelf beslissen.

Ruitschade

Ook bij ruitschade is soms sprake van een eigen risico. En ook hier belonen veel autoverzekeraars klanten wanneer zij naar een geselecteerd ruitschadebedrijf gaan. Bekijk hieronder ons overzicht van verzekeraars en schadesturing.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes