Kan-auto-niet-verzekeren

Kan auto niet verzekeren

Ik kan bij geen enkele autoverzekeraar terecht, wat nu? In Nederland is het verplicht om minimaal een WA-verzekering (wettelijk aansprakelijk) te hebben. Deze autoverzekering dekt de schade die jij met jouw auto bij een ander maakt. Zo ben jij verzekerd als jij bijvoorbeeld per ongeluk tegen de achterkant van je voorganger rijdt. Nu kan het zo zijn dat er geen verzekeraar is die jou accepteert. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder vind je hier meer informatie over en wat jij het beste kunt doen.

Redenen weigering

Lukt het je niet ergens een autoverzekering af te sluiten, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat jouw auto simpelweg te duur is of dat je te jong bent in combinatie met een te dure auto. Jonge bestuurders (tot 24 jaar) worden beginnende bestuurders genoemd. Dit heeft alles te maken met het feit dat deze bestuurders statistisch gezien vaker schade rijden. Ze vormen dus een risicogroep. Combineer dit met een hele dure auto en de kans bestaat dat een autoverzekeraar je niet accepteert. Andere veelvoorkomende redenen van weigering kunnen te maken hebben met het veelvuldige aantal schademeldingen of het niet (op tijd) betalen van de premie. Daarnaast zijn er nog een aantal redenen waarom je je zou kunnen weigeren:
  • het hebben van een strafblad;
  • ontzegging van de rijbevoegdheid;
  • het type auto (cabrio’s worden bijvoorbeeld veel vaker gestolen).

Criteria risicoanalyse

De verzekeraar zal je niet zomaar weigeren voor de autoverzekering. Er zal een afweging gemaakt worden en als de verzekeraar het risico te hoog vindt, zal je aanvraag afgewezen worden. Iedere verzekeraar hanteert andere criteria voor hun risicoanalyse. Het kan dus zo zijn dat een andere verzekeraar je wel accepteert. Vaak zijn de grotere verzekeraars wat minder streng dan de kleinere.

de Vereende-verzekering

Stel, je bent door je vorige autoverzekeraar geroyeerd wegens wanbetaling van je autoverzekering of geen enkele verzekeraar wil je accepteren? Dan kun je bijna altijd terecht bij de Vereende. De premie zal wel hoger zijn dan bij andere verzekeraars. Via ons kun je geen verzekering afsluiten van de Vereende.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes