Kentekenbewijs-kwijt

Kentekenbewijs kwijt

Heb je een voertuig dat op jouw naam staat? Dan ben je als het goed is in het bezit van een kentekenbewijs. Dit kan zowel een kentekencard zijn als een papieren kentekenbewijs. Je kunt het ook wel zien als een identificatiemiddel van je auto. Gegevens die erop vermeld staan, zijn onder andere het kenteken, de meldcode, je persoonsgegevens, de voertuigomschrijving en de datum van toelating.  Wat nu als je het kentekenbewijs kwijt bent? Welke stappen moet je zetten om aan een nieuw kentekenbewijs te komen? Je kunt er hier alles over lezen! 

Een nieuw kentekenbewijs aanvragen

Mocht je je kentekenbewijs kwijt zijn, dan zul je een nieuw exemplaar moeten aanvragen. Je zult ook een nieuw exemplaar moeten aanvragen wanneer deze is gestolen. Je kunt verzoeken een vervangend kentekenbewijs (creditcardformaat) af te geven bij de RDW. Dit doe je gemakkelijk online via de website van de RDW.  Wanneer je dit verzoek indient bij de RDW, ontvang je niet alleen een kentekenbewijs op creditcardformaat, maar ook een vervangende tenaamstellingscode. Uiteraard wordt het nieuwe kentekenbewijs verstuurd naar de persoon die de auto op zijn of haar naam heeft staan. Binnen enkele dagen heb je dan een nieuw kentekenbewijs in huis. 

Een vervangende tenaamstellingscode

Het kan natuurlijk ook dat je de tenaamstellingscode van het kentekenbewijs kwijt bent. Ook dan kun je via je de website van de RDW een nieuwe tenaamstellingscode opvragen. Deze code heb je nodig wanneer je overweegt om je auto te verkopen, te schorsen, bij uitvoer of sloop van de auto. 

De kosten van een nieuw kentekenbewijs

Je hoeft je dus niet direct zorgen te maken wanneer je je kentekenbewijs kwijt bent. Je kunt namelijk een nieuw exemplaar online aanvragen bij de RDW. Houd er echter wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn. Gelukkig kun je daarna wel weer veilig de weg op!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes