Kosten autoverzekering

kosten autoverzekering

Kosten autoverzekering

Als je een auto hebt, ben je verplicht om je auto te verzekeren. De kosten van een autoverzekering verschillen enorm per auto, maar ook per verzekeraar. Het is daarom verstandig om de premie van je autoverzekering elk jaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor je autoverzekering. De kosten van je autoverzekering zijn afhankelijk van een aantal gegevens, zoals:
  • Jouw leeftijd; jonge en oude bestuurders vormen een groter risico voor verzekeraars, omdat zij vaker een schade claimen. Daarom is een autoverzekering voor jongeren en ouderen vaak duurder. Een autoverzekering voor studenten of senioren bestaat helaas niet.
  • Je woonplaats; woon je in de randstad dan betaal je mogelijk een hogere premie, omdat daar meer ongevallen gebeuren en schades geclaimd worden.
  • Het type auto; onder andere in verband met de diefstal gevoeligheid van de betreffende auto en de kosten van vervangende onderdelen bij autoschade.
  • De leeftijd van de auto; hoe nieuwer/jonger de auto is, hoe hoger de premie zal zijn.
  • Het aantal schadevrije jaren; hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt.

Extra kosten autoverzekering

De verzekering voor je auto kost geld, maar autoverzekeraars brengen daarnaast een aantal kosten bij je in rekening zoals polis- en wijzigingskosten. Wij hebben ze voor je op een rij gezet:

Poliskosten

Verzekeraars brengen een bedrag in rekening voor het opmaken van de polis, de zogenoemde poliskosten je autoverzekering . Wanneer je de polis wilt wijzigen omdat je een andere auto hebt gekocht of de dekking wilt aanpassen, brengt de verzekeraar wijzigingskosten in rekening. Verzekeraars bepalen zelf hoeveel de wijzigings- en poliskosten bedragen.

Prolongatiekosten

Verzekeraars brengen bij elke betaling administratieve kosten in rekening, de prolongatiekosten. Het maakt daarvoor niet uit of je via acceptgiro of automatische incasso betaalt. Verzekeraars bepalen zelf de hoogte van de prolongatiekosten.

Beëindigingskosten

Wil je je autoverzekering opzeggen, dan brengen veel verzekeraars beëindigingskosten in rekening. Deze zullen verrekend worden met de eventuele terug te storten premie. Een verzekeraar bepaalt zelf hoe hoog de beëindigingskosten bedragen.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes