Kosten-overschrijven-auto

Heb je een auto gekocht met een bestaand kenteken, dan moet je het kenteken op jouw naam laten zetten. Dit wordt ook wel het overschrijven van een auto genoemd. Je kunt dit doen bij de RDW of bij het postkantoor.

Kosten overschrijven auto

De kosten van het overschrijven van een auto bedragen ongeveer 10 euro. Het maakt hierbij niet uit of je dit regelt bij de RDW of bij een postkantoor.

Wat heb ik nodig voor het overschrijven van een auto?

Als je een auto wilt overschrijven, heb je het volgende nodig:
  • Het originele tenaamstellingsbewijs, deel 1b van het kentekenbewijs (vroeger deel II). Deze moet overhandigd worden door de verkoper.
  • Het overschrijvingsbewijs (vroeger deel III). Deze moet overhandigd worden door de verkoper.
  • Een geldig legitimatiebewijs, zowel van de verkoper als de koper.
Zodra de auto op jouw naam geschreven is, ontvang je :
  • Een nieuw tenaamstelling bewijs. Op dit bewijs staan jouw gegevens.
  • Een vrijwaringsbewijs. Dit bewijs is voor de verkoper en toont aan dat de auto niet meer op zijn naam staat en hij vanaf nu niet meer verantwoordelijk is voor de auto.

Auto overgeschreven, wat nu?

Zodra de auto op jouw naam staat, moet je wegenbelasting betalen en de auto verzekeren. De auto dien je minimaal WA te verzekeren. Is de auto vrij nieuw (jonger dan 8 jaar), dan is het verstandig om je auto WA casco te verzekeren. Bij auto’s tot drie a vier jaar is het aan te raden een allrisk verzekering te sluiten. Via hoyhoy kun je bijna alle autoverzekeraars met elkaar vergelijken, zodat je de dekking en de premie kiest die het beste bij jou en jouw auto past!
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes