Nieuwe auto kopen

Nieuwe auto kopen

Is jouw auto toe aan vervanging of ga jij je eerste auto kopen? Wat de reden ook is, een nieuwe auto kopen doe je niet elke dag. Het aanbod tegenwoordig is enorm. Ga daarom goed voorbereid op stap. Hoe? Daar helpen wij je bij. Met onze tips voor het kopen van een nieuwe auto helpen wij jou aan de beste deal. Dat wil iedereen.

 tips-nieuwe-auto

 

1. De beste autodealer voor een nieuwe auto

Een nieuwe auto kun je kopen bij veel verschillende autobedrijven. Dit hoeft dus niet per se bij de merkdealer te zijn. Verstandig om van tevoren te vergelijken bij welke dealer je het best terecht kunt. Ja, we zijn nou eenmaal gek op vergelijken. Lees dus vooraf reviews van autodealers.

2. Je wensen voor een nieuwe auto

Voordat je op pad gaat voor je droomauto is het verstandig vast te stellen wat je wensen precies zijn. Zo ga je gericht op pad én raak je in de showroom niet overweldigd door al die leuke extraatjes. Stel jezelf de volgende vragen:
  • Welk automerk heeft mijn voorkeur?
  • Waar ga ik de auto voornamelijk voor gebruiken?
  • Welke brandstof wil ik?
  • Welke extra opties wil ik?
  • Welk maximaal bedrag wil ik maandelijks kwijt zijn aan wegenbelasting, brandstof en de autoverzekering?
  • Hoeveel zitplaatsen wil ik?

3. Proefrit in een nieuwe auto

Een proefrit is erg belangrijk. Neem hier dan ook goed de tijd voor. Alleen op deze manier krijg je écht een goede indruk van het comfort en het weggedrag van de auto.

4. Nieuwe auto kopen met korting: onderhandelen

Niet iedereen vindt het even leuk om te onderhandelen. Maar het loont en is daarom echt de moeite waard. Je kunt onderhandelen over de prijs van de auto en over accessoires. Wat is de cataloguswaarde en heb je een auto die je wilt inruilen? Neem dit dan ook mee in de onderhandelingen. Nadat de deal gesloten is, kan er niet meer onderhandeld worden. Het is dus belangrijk om vooraf te vragen naar de garantie en de leveringsvoorwaarden. Het is overigens niet meer toegestaan om de kosten voor rijklaar apart in rekening te brengen.

5. Koop vastleggen

Bij het kopen van een nieuwe auto is het van belang dat alle afspraken over de koop in het koopcontract worden vastgelegd. Niet alleen de onderhandelingen worden hierin opgenomen, maar ook de leveringsvoorwaarden en de garantie. De garantie van een auto is minimaal 2 jaar. Per automerk verschilt het of ze meerdere jaren garantie aanbieden. Tip: lees de garantievoorwaarden goed door, de garantie dekt namelijk niet alles.

6.Verzeker je nieuwe auto goed

Voordat je de weg op mag, moet je eerst een autoverzekering afsluiten. Een nieuwe auto is natuurlijk al duur genoeg. Dus een goede verzekering is op zijn plaats. Vergelijken en meteen wegrijden. En beschik je al over een andere auto? Ook dan verzeker je deze tweede auto apart, en kijk dan meteen of deze verzekering een sistercar-clausule heeft opgenomen in de polis. Wil je niks vergeten? Check dan de checklist auto kopen.

Meer informatie?

Hoyhoy is onderdeel van Pricewise. Wil je meer weten over het kopen van een nieuwe auto? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: nieuwe auto kopen. Je kunt hier ook je autoverzekering vergelijken.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes