Nieuwwaarde-regeling

Wat is een nieuwwaarde regeling en hoe werkt de regeling?

Nieuwwaarderegeling: zo werkt het

Een nieuwwaarderegeling betekent dat je autoverzekering bij total loss of diefstal een bedrag uitkeert dat hoog genoeg is om een soortgelijke nieuwe auto te kunnen kopen. Daarvoor moet je dan wel beperkt casco of allrisk verzekerd zijn.

Alleen voor een nieuwe auto en/of eerste eigenaar

De nieuwwaarderegeling geldt alleen voor een nieuwe auto en/of eerste eigenaar. Heb je een demomodel gekocht? Deze auto heeft eerst op naam van de garage gestaan, dus dan ben je op papier niet de eerste eigenaar. Het kan zijn dat de verzekeraar in dat geval niet de nieuwwaarde uitkeert.

Verschillende nieuwwaarderegelingen

Autoverzekeraars bieden verschillende regelingen aan. Vooral de leeftijd van de auto speelt daarbij een rol. De meeste verzekeraars gaan uit van één jaar, andere van twee of drie jaar. Het is vaak wel mogelijk om extra looptijd van de regeling bij te kopen tegen een hogere premie. Na drie jaar eindigt de nieuwwaarderegeling en krijg je de dagwaarde uitgekeerd bij total loss of diefstal. In de polisvoorwaarden kun je precies lezen hoe het zit.

Goedkope autoverzekering hoeft niet minder te zijn dan een dure autoverzekering

Dus jij dacht dat je voor een goede nieuwwaarderegeling altijd een duurdere autoverzekering af moest sluiten? Nee hoor! De regeling is bij goedkope autoverzekeringen soms zelfs beduidend beter dan bij dure verzekeringen. Dat blijkt uit onderzoek van Hoyhoy.nl. Gemiddeld keren dure verzekeraars niet meer uit dan goedkope maatschappijen

Autoverzekering vergelijken
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes