Inzittendenverzekering – Ongevallen verzekeringinzittenden

Inzittendenverzekering voor ongevallen: wat is gedekt?

Als jij en je passagiers gewond raken bij een aanrijding dan dekt je zorgverzekering de medische kosten. Met een ongevallenverzekering voor inzittenden krijg je (of je nabestaanden) ook een vooraf vastgesteld bedrag uitgekeerd bij blijvende invaliditeit en/of overlijden. Daarbij maakt het niet uit wie er schuldig was aan het ongeval.

Premie hangt af van de verzekerde bedragen

Het spreekt voor zich dat de premie van enkele tientjes per jaar hoger wordt naarmate je hogere verzekerde bedragen kiest. Gemiddeld keert een ongevallenverzekering voor inzittenden 35.000 euro uit bij invaliditeit en 15.000 bij overlijden.

Voorkom dubbele dekking

Heb je ook een schadeverzekering voor inzittenden , dan is de ongevallenverzekering voor inzittenden overbodig. De overlap in dekking is te groot, waardoor je onnodig veel premie betaalt. Dat wil je natuurlijk liever voorkomen! Met de schadeverzekering krijg je de werkelijk geleden schade vergoed in plaats van een vooraf vastgesteld uit te keren bedrag. De dekking is meestal voor schade tot één miljoen euro. Autoverzekering vergelijken
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes