Overstappen autoverzekering

overstappen autoverzekering

Overstappen autoverzekering

Wil je overstappen naar een andere autoverzekering? Vergelijk dan eerst bijna alle autoverzekeringen van Nederland. Je ontdekt eenvoudig de beste keuze via onze onafhankelijke vergelijker. Je krijgt direct een overzicht van voordeligste premies. Hiervoor vul je in: je kenteken, je schadevrije jaren en de tijd dat je verzekerd bent. Per autoverzekering zie je de kwaliteit van de dekking.

Overstappen autoverzekering en € 200,- besparen

Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat er een flink prijsverschil bestaat tussen autoverzekeringen met dezelfde dekking. Vaak rekent de duurste verzekeraar drie keer zoveel als de goedkoopste. Vergelijken levert dus direct voordeel op. Overstappen van autoverzekering levert onze bezoekers gemiddeld een besparing van € 200,- per jaar op.

Overstappen naar een goedkope autoverzekering

Veel mensen denken dat goedkope autoverzekeringen minder goede dekkingsvoorwaarden hebben dan dure. Dat is onjuist. Sterker nog, onderzoek wijst uit dat er een negatief verband bestaat: klanten die veel betalen zijn vaak niet beter verzekerd. Overstappen betekent dus niet alleen besparen op jouw autoverzekering, maar vaak ook een verbetering van je dekking.

Wanneer overstappen autoverzekering

Een autoverzekering is een contract dat is aangegaan voor een bepaalde periode. Het betreft meestal een jaarcontract. Wil je overstappen van autoverzekering? Je kunt de verzekering, met inachtneming van een opzegtermijn, per de contractvervaldatum beëindigen. De contractvervaldatum staat op je polisblad vermeld. Je moet schriftelijk je autoverzekering opzeggen. Bij voorkeur aangetekend. Wanneer de verzekeraar een premiestijging doorvoert of de voorwaarden in jouw nadeel verandert, dan kun zonder opzegtermijn overstappen van autoverzekering. In dat geval is het noodzakelijk op korte termijn te reageren. Zeg de verzekering nooit op voordat je een nieuwe verzekering afgesloten hebt. Bij verkoop van de auto kun je tussentijds overstappen van autoverzekering. In dat geval dien je de verzekeraar (een kopie van) het vrijwaringsbewijs te overleggen. Veel autoverzekeraars zullen de reeds door je voldane premie over de resterende periode terugbetalen (sommige onder inhouding van administratiekosten) en de polis beëindigen. Er zijn ook verzekeraars die de reeds voldane premie reserveren en in mindering brengen op de premie voor je volgende auto.

Jouw beste keuze

Heb je de beste keuze gevonden en wil je overstappen? Je kunt dan via ons gemakkelijk online de autoverzekering afsluiten. Zo kun je direct verzekerd met jouw auto de weg op.

Meer informatie?

Hoyhoy is onderdeel van Pricewise. Je vindt hier meer informatie over autoverzekeringen. Je kunt hier ook je autoverzekering vergelijken.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes