Pechhulp

pechhulp

Pechhulp

Pech onderweg? Dan is het fijn als je goed verzekerd bent voor pechhulp. Dat kan via de autoverzekering, maar ook via de reisverzekering, een pechhulpdienst of pechhulp on demand. Wij vertellen je alles over pechhulp, wat je moet doen bij pech onderweg en de verschillende pechhulpverzekeringen.

Pechhulp auto

Met een pechhulpverzekering ben je verzekerd van hulp bij pech onderweg. De dekking voor pechhulp verschilt flink per aanbieder. Zo kan het zijn dat de meeste voorkomende soorten autopech, zoals een lekke band of problemen met de accu, niet gedekt zijn. Ook ben je niet altijd verzekerd voor vervangend vervoer. Het aantal dagen dat je recht hebt op vervangend vervoer verschilt ook per aanbieder. Lees de polisvoorwaarden van je pechhulpverzekering daarom goed door. De premies van pechhulpverzekeringen lopen ook uiteen. Heb je een oudere auto? Dan betaal je doorgaans meer voor pechhulp. De kans op pech is dan namelijk groter.

Pechhulp Europa

Als je op autovakantie gaat, is het belangrijk dat je goed verzekerd bent voor pechhulp. Tijdens het afsluiten van een pechhulpverzekering via de autoverzekering, een pechhulpdienst of pechhulp on demand kun je vaak kiezen voor ‘Pechhulp Nederland’ en ‘Pechhulp Europa’. Kies je voor een reisverzekering met pechhulp, dan ben je doorgaans alleen in het buitenland gedekt. In Nederland dus niet. De pechhulpdekking geldt dan alleen als je op vakantie bent. Ben je via de autodealer verzekerd voor pechhulp, dan geldt de dekking meestal standaard in Nederland én Europa.

Pechhulp Nederland

Als je nooit met je auto de grens over gaat, heb je aan pechhulp in Nederland genoeg. Kies dan bij de autoverzekeraar, pechhulpdienst of pechhulp on demand voor de dekking ‘Pechhulp Nederland’. Let op: autopech in je woonplaats is niet altijd standaard verzekerd. Je woonplaats wordt vaak uitgesloten. Ook als autopech in je woonplaats wel gedekt wordt, kan het zijn dat er een limiet zit op het aantal keer per jaar dat je hier recht op hebt. Lees dus altijd de polisvoorwaarden goed door.

Pech onderweg

Pech onderweg? Zet dan je alarmlichten aan en zorg ervoor dat je auto op een veilige plek komt te staan. Vergeet niet je veiligheidsdriehoek achter je auto te plaatsen, zodat andere bestuurders je kunnen zien. Vervolgens kun je jouw pechhulpverlener bellen. De pechhulp zal – indien mogelijk – ter plekke je auto repareren. Is dit niet mogelijk? Dan zorgt de pechhulpdienst ervoor dat je auto naar een garage wordt gebracht. Bij sommige pechhulpverzekeringen wordt ook vervangend vervoer vergoed.

Pechhulpverzekering

Je kunt een pechhulpverzekering afsluiten als extra dekking bij je autoverzekering. Maar je kunt je ook voor pechhulp verzekeren via de reisverzekering, de autodealer, een pechhulpdienst of pechhulp on demand. Het risico hiervan is dat je al snel dubbel verzekerd bent. Check dus niet alleen of je verzekerd bent voor pechhulp, maar ook of je niet per ongeluk op meerdere manieren verzekerd bent. Je betaalt in dat geval namelijk onnodig veel voor pechhulp.

Autoverzekering met pechhulp

Met een autoverzekering ben je niet standaard verzekerd voor pechhulp. Wel kun je bij sommige autoverzekeringen aanvullend een pechhulpverzekering afsluiten. Je krijgt dan hulp als je auto door autopech of een mechanisch defect niet meer kan rijden. Let op: dit geldt vaak niet voor je eigen woonplaats. Je kunt zelf kiezen voor pechhulp Europa of pechhulp Nederland. Wil je via ons een autoverzekering afsluiten, dan laten we je zien welke aanvullende verzekeringen er mogelijk zijn. Ben je al op een andere manier verzekerd voor pechhulp? Dan is is een aanvullende autoverzekering voor pechhulp overbodig.

Reisverzekering met pechhulp

Je kunt bij je reisverzekering ook een aanvullende verzekering afsluiten voor pechhulp. Wat deze pechhulpverzekering dekt, verschilt per reisverzekering. Als je via ons een reisverzekering afsluit, kun je kiezen voor de aanvullende dekking ‘Vervoer’. Hiermee krijg je de kosten bij autopech tijdens je vakantie vergoed. Let op: over het algemeen geldt deze verzekering alleen voor pechhulp tijdens je vakantie in het buitenland. In Nederland ben je dan dus niet verzekerd voor pechhulp.

Pechhulp autodealer

Heb je een vrij nieuwe auto? Dan kan het zo maar zijn dat je mobiliteits- of doorrijdgarantie hebt. Je krijgt dan gratis pechhulp van je autodealer, ook in het buitenland. De voorwaarden verschillen per merk en garage. De meeste autodealers bieden deze pechhulpservice tijdens de fabrieksgarantie van drie jaar. Er zijn ook autodealers die (deels) pechhulp bieden als onderdeel van het onderhoudspakket. Je kunt hier dan gebruik van maken zolang je je auto daar laat onderhouden.

Pechhulpdienst

Er zijn ook losse pechhulpdiensten waarbij je een abonnement kunt afsluiten. Zo kent iedereen de ANWB pechhulp (Wegenwacht) wel. Heb je een abonnement bij de ANWB of een andere pechhulpdienst zoals Route Mobiel of SOS Pechhulp? Dan heb je geen verzekering voor pechhulp in het buitenland nodig. Let er wel op dat je abonnement niet alleen binnen Nederland geldt.

Pechhulp on demand

Als je niet vast wil zitten aan een verzekering aan abonnement, kun je ook kiezen voor pechhulp on demand. Dit zijn losse pechhulpdiensten die bereikbaar zijn via een app. Je betaalt niet voor een abonnement, maar per keer dat je hulp nodig hebt. Voorbeelden hiervan zijn RoadGuard en Blij dat ik Rij. Pechhulp on demand is alleen interessant als je niet vaak naar het buitenland gaat en weinig problemen verwacht. Je betaalt hiervoor namelijk relatief een stuk meer.

Pechhulp vergelijken

Ben je nog niet verzekerd voor pechhulp? Bedenk dan goed welk type pechhulpverzekering bij jou past. Pechhulp vergelijken op voorwaarden én prijs is verstandig. Let er ook goed op dat je niet dubbel verzekerd bent voor pechhulp.

Meer informatie?

Hoyhoy is onderdeel van Pricewise. Wil je meer weten over pechhulp? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: pechhulp. Je kunt hier ook je autoverzekering vergelijken.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes