Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering: wat is gedekt?

Motorrijtuigen-rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering verleent juridische hulp bij het verhalen van schade. Soms moet er worden geprocedeerd om duidelijkheid te krijgen over de schuldvraag en/of de hoogte van de schadevergoedingsplicht van de tegenpartij. Meestal krijgt u ook juridische hulp bij geschillen, die verband houden met het bezit van de auto. Denk daarbij aan geschillen met dealers en garages.

Verhaalsrechtsbijstand en verkeersrechtsbijstand

De aanvullende rechtsbijstandverzekering op uw autoverzekering is er in twee smaken:
  • Verhaalsrechtsbijstand : u heeft recht op bijstand bij het verhalen van schade op de tegenpartij. Deze dekking wordt vooral gesloten bij WA of Beperkt casco.
  • Verkeersrechtsbijstand : naast verhaalsbijstand krijgt u ook juridische hulp bij geschillen over het bezit van uw auto. Bijvoorbeeld bij de aankoop van uw auto.

Dubbele dekking

Veel autobezitters hebben apart een rechtsbijstandverzekering, dus los van hun autoverzekering. In dat geval is het verstandig om eerst te kijken in hoeverre u al voor verkeersconflicten bent verzekerd. Doet u dit niet dan bestaat de kans dat voor dezelfde dekking twee keer betaalt. Bij het autoverzekering afsluiten krijgt u de mogelijkheid om ook een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. U ziet dan ook gelijk wat u per maand betaalt aan de verzekering. Autoverzekering vergelijken
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes