Schadevrije-jaren-leaseauto

Schadevrije jaren leaseauto: tellen die ook mee?

Als je in een leaseauto rijdt, kun je de leasemaatschappij om een lease-verklaring vragen. Hierin staan je opgebouwde schadevrije jaren. Er zijn verzekeraars die op grond van deze verklaring no-claimkorting op uw autoverzekering geven. Helaas weten wij niet precies welke maatschappijen dat doen. De geldigheidsduur van de lease-verklaring bedraagt één jaar.

Bouw ik schadevrije jaren op tijdens een leasecontract?

Super handig die auto van de zaak! Maar hoe zit het eigenlijk met je schadevrije jaren, bouw je die dan ook op of werkt het anders? Wij leggen het je uit!

Schadevrije jaren leaseauto

Als je een leasecontract hebt, bouw je officieel geen schadevrije jaren op. Na afloop van het leasecontract ontvang je een leaseverklaring van de leasemaatschappij waarin staat hoeveel schades je hebt geclaimd. Op basis van dit aantal bepaalt de volgende autoverzekeraar hoeveel schadevrije jaren hij jou geeft zodra je zelf een auto wilt verzekeren. Een leaseverklaring is één jaar geldig, maar een aantal verzekeraars gaat hier coulanter mee om.

Schadevrije jaren opvragen met leasecontract

Als je een leasecontract hebt, dan kun je het aantal schadevrije jaren opvragen bij de leasemaatschappij. Leasemaatschappijen geven dan vaak een leaseverklaring af waarin staat hoeveel schades je hebt geclaimd.

Schades claimen voor een leaseauto

Mensen met een leasecontract claimen vaak alle schades op de verzekering. Dat is op dat moment natuurlijk voordelig, maar na afloop van het leasecontract worden alle geclaimde schades opgeteld, ook alle kleine schades. Denk daarom goed na voordat je een schade claimt. Soms loont het om een (kleine) schade zelf te betalen en niet te verhalen op de verzekering.

Schadevrije jaren berekenen

Op onze pagina ‘Schadevrije jaren berekenen‘ lees je alles over het berekenen van het aantal opgebouwde schadevrije jaren.    
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes