Schadevrije-jaren-opvragen

Schadevrije jaren opvragen

Als je een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten, wordt er gevraagd om het aantal schadevrije jaren op te geven. Op basis van het aantal schadevrije jaren word je ingeschaald op een ladder, de Bonus/Malus ladder. Iedere trede op de ladder staat voor een kortingspercentage. Hoeveel schadevrije jaren je hebt, kun je vinden op je polisblad of kun je opvragen bij je autoverzekeraar of tussenpersoon.

Schadevrije jaren op het polisblad

Wil je weten hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd, dan kun je die vinden op het polisblad die je van jouw verzekeraar ontvangt. Verzekeraars zijn sinds 2014 verplicht om het aantal schadevrije jaren op het polisblad te vermelden.

Schadevrije jaren opvragen bij verzekeraar of tussenpersoon

Het aantal schadevrijejaren kun je ook opvragen bij jouw verzekeraar of tussenpersoon. Zij kunnen via het systeem Roy-Data inzien hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Ook als je jouw autoverzekering opzegt en een nieuwe afsluit, controleert de nieuwe verzekeraar in Roy-Data jouw de huidige stand van het aantal schadevrije jaren.

Schadevrije jaren opvragen met leasecontract

Als je een leasecontract hebt, dan kun je het aantal schadevrije jaren opvragen bij de leasemaatschappij. Leasemaatschappijen geven vaak een verklaring af waarin staat hoeveel schades je hebt geclaimd. Op basis van dit aantal bepaalt de volgende autoverzekeraar hoeveel schadevrije jaren hij jou geeft zodra je zelf een auto wilt verzekeren.

Schadevrije jaren opbouwen

Schadevrije jaren bouw je automatisch op als je een autoverzekering hebt. Deze schadevrije jaren zorgen ervoor dat de premie van je autoverzekering lager wordt, omdat je korting opbouwt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de korting is. Ieder jaar zonder schade, geldt als schadevrij jaar. Het is hierbij een vereiste dat de autoverzekering op jouw naam staat.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes