roy data

Roy Data

Roy Data is de centrale royements-database, waaraan alle verzekeraars het aantal schadevrije jaren van een klant moeten doorgeven zodra een autoverzekering is beëindigd. Sluit je vervolgens een nieuwe autoverzekering af, dan controleert je verzekeraar in Roy Data het opgegeven aantal schadevrije jaren uit jouw aanvraag. Met deze jaren wordt bepaald wat jouw no-claimkorting wordt. Op deze pagina lees je alles over Roy Data en hoe je je gegevens kunt inzien.  

Roy data opvragen

Het heeft alleen zin om je gegevens uit Roy data op te vragen als je oude verzekering is beëindigd. Doe je het eerder, dan zijn je gegevens niet compleet. Een autoverzekeraar geeft de jaren pas door na royement van de verzekering. De verzekeraar heeft hiervoor 28 dagen de tijd, dus het kan zijn dat je jaren niet meteen kloppen na het opzeggen van de verzekering.

Roy data inzien

Als verzekerde heb je recht om te weten hoeveel jaren jij hebt opgebouwd. Je kunt daarom Roy Data inzien. Je kunt online een aanvraag doen voor het inzien van jouw gegevens uit Roy Data. Je moet dan je gegevens opgeven die vermeld stonden op je oude polis. Ook moet je een foto van je paspoort uploaden, zodat Roy Data zeker weet dat ze gegevens verstrekken aan de juiste persoon. Per 1 januari 2014 krijgen verzekerden elk jaar een opgave van het aantal schadevrije jaren thuis gestuurd.

Hoe lang zijn schadevrije jaren uit Roy Data geldig?

Schadevrije jaren blijven na het opzeggen van een autoverzekering één jaar geldig. Kies je voor het opschorten van een autoverzekering, dan blijft het aantal schadevrije jaren drie jaar geldig. In de infographic zie je precies hoe het zit.
Roy Data
Als je nieuwe autoverzekeraar in Roy Data geen registratie vindt van je schadevrije jaren, word je hierover geïnformeerd. Het volgende kan er aan de hand zijn:
  • je vorige autoverzekeraar heeft jouw schadevrije niet doorgegeven aan Roy Data. Je kunt dan een verzoek doen om dit alsnog in orde te maken
  • je schadevrije jaren zijn niet meer geldig

Meer informatie?

Hoyhoy is onderdeel van Pricewise. Wil je meer weten over Roy Data? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: Roy Data. Je kunt hier ook je autoverzekering vergelijken.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes