Veelgestelde vragen over autoverzekering

Veelgestelde vragen over autoverzekering

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de autoverzekering. Maar neem natuurlijk gerust contact met ons op als jouw vraag er niet tussen staat. Je kunt ons bereiken per e-mail: info@hoyhoy.nl. Bellen met onze klantenservice kan trouwens ook.

1. Hoe kan ik een autoverzekering afsluiten via jullie?

Wil je een autoverzekering afsluiten? Via onze vergelijker gaat het eigenlijk allemaal vanzelf. Vul je gegevens in en wij laten je de beste deals zien. Binnen 10 minuten hoor jij of je een voorlopige dekking krijgt. Dan kun je meteen zelfverzekerd de weg op, ook in het weekend. Je auto verzekeren op zaterdag en zondag is namelijk ook mogelijk.

2. Moet ik mijn auto verzekeren?

Ja. Je bent verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt alleen de schade die je met je auto aan anderen veroorzaakt. Je kunt deze dekking uitbreiden naar WA + beperkt casco of een all-risk-verzekering. Verzeker je je auto niet? Dan riskeer je een boete voor onverzekerd rijden.

3. Moet de verzekeraar mij accepteren als klant?

Nee. Er zijn verschillende redenen waarom een verzekeraar je mag weigeren. Wanbetaling of veel autoschade in korte tijd bijvoorbeeld.

4. Welke autoverzekeraars vergelijken jullie?

We vergelijken een groot aantal autoverzekeraars. We hebben een overzicht voor je gemaakt van alle autoverzekeraars.

5. Hoe zeg ik mijn autoverzekering op?

Er zijn 3 situaties mogelijk:
  • Je hebt wilt overstappen van autoverzekering.
  • Je hebt je auto verkocht of deze is total-loss en je wilt je autoverzekering opzeggen.
  • Je hebt je auto verkocht en een nieuwe gekocht.
Doorgaans kun je na één contractjaar dagelijks, met een maand opzegtermijn, je autoverzekering opzeggen.

6. Hoe schort ik mijn autoverzekering op? En waarom?

Wanneer je tijdelijk geen auto hebt, maar er binnen 3 jaar weer een koopt is je autoverzekering opschorten in plaats van opzeggen voordelig. Wanneer je je autoverzekering opschort, betaal je geen premie meer. Ga je een nieuwe auto kopen, dan kun je die direct op basis van dezelfde dekking verzekeren. Je hoeft dan geen nieuwe verzekering af te sluiten. Het voordeel van opschorten is dat je opgebouwde schadevrije jaren drie jaar geldig blijven. Bij beëindiging is dit bij sommige verzekeraars maar één jaar. Het aantal opgebouwde schadevrije jaren bepaalt de korting op je premie. En zes jaar zonder schade rijden, kan je zo een besparing van 50% op je premie opleveren.

7. Waarom zou ik via jullie afsluiten in plaats van via de verzekeraar?

  • De beste deals. Je vergelijkt prijs én kwaliteit.
  • Unieke kortingen. Je bent dus vaak goedkoper uit.
  • Zo geregeld. Je regelt het online binnen vijf minuten. Ook in het weekend.
  • We voldoen aan alle eisen van KiFiD.
  • We hebben baat bij de beste deal voor jou. We zijn zelf geen verzekeraar of leverancier en hebben geen voorkeur.
  • Je hebt altijd twee weken bedenktijd.
  • Een klantenservice die er voor al je vragen is.

8. Wat is de meldcode van mijn auto?

Sluit je een verzekering af, dan heb je deze nodig. De meldcode van je auto is een viercijferige code. Je vindt deze code op je kentekencard of kentekenbewijs deel 1B.

9. Hoe wordt de premie van mijn autoverzekering berekend?

Verschillende factoren zijn van invloed bij het berekenen van jouw premie. Denk aan het gewicht van je auto, de oorspronkelijke waarde en het aantal kilometers dat je rijdt.

10. Kan ik mijn auto per direct verzekeren?

Wil je je auto direct verzekeren? Dat kan. Je vergelijkt en krijgt een overzicht van de verzekeringen die het beste bij jou passen. Vervolgens sluit je direct een autoverzekering af. In de meeste gevallen krijg je eerst een voorlopige dekking. Hiermee kun je gewoon verzekerd de weg op. De voorlopige dekking wordt daarna meestal omgezet in een definitieve verzekeringsovereenkomst. Soms wordt het verzoek voor een autoverzekering geweigerd. Dat kan verschillende redenen hebben.

11. Wat is een eigen risico?

Dat is het deel van de schade dat je zelf betaalt. Schade aan jouw eigen auto. Schade die je toebrengt aan anderen heeft namelijk geen invloed op het eigen risico. Meestal ligt het eigen risico van de autoverzekering tussen € 130,- en € 150,-.

12. Wat is een bonus-malus-ladder?

Hoe meer jaren je schadevrij rijdt, des te meer korting je krijgt op je autoverzekering. De verzekeraar heeft dit uitgewerkt in de bonus-malus-ladder. Hoe hoger je staat op de ladder, hoe minder premie je betaalt.    
Autoverzekering vergelijken

Meer informatie?

Hoyhoy is onderdeel van Pricewise. Wil je meer weten over Uitzondering? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: FAQ autoverzekering. Je kunt hier ook je autoverzekering vergelijken.
1.00 avg. rating (46% score) - 1 vote