Voorlopige dekking

voorlopige dekking

Voorlopige dekking

Het hebben van een autoverzekering is verplicht. Je kunt kiezen uit een WA-verzekering, een WA + Beperkt Casco verzekering of een all-risk-verzekering. Wanneer je een autoverzekering hebt afgesloten via ons krijg je in de meeste gevallen eerst voorlopige dekking. De autoverzekeraar bekijkt in de tussentijd je aanvraag. Je bent ondertussen verzekerd en kunt de weg op met je auto.

Gelijk de weg op?

Wanneer je via ons een autoverzekering aanvraagt, hoor je binnen tien minuten of je voorlopige dekking hebt. Is dit het geval? Dan mag je meteen de weg op. Is dit niet het geval? Dan hoor je meestal binnen maximaal twee werkdagen of de verzekering wel of niet geaccepteerd is. Je kunt dus ook in het weekend of ’s avonds een autoverzekering afsluiten voor jouw auto.

Definitieve verzekering

In de meeste gevallen zet de autoverzekeraar de voorlopige dekking om in een definitieve overeenkomst. Je aanvraag is dan geaccepteerd en je krijgt de verzekeringspolis toegestuurd. De voorlopige dekking wordt dan omgezet in jouw autoverzekering. De schade die je hebt gereden in de periode van de voorlopige dekking wordt dan ook vergoed door de verzekeraar.

Afwijzing?

Soms komt het voor dat de autoverzekeraar een aanvraag afwijst. De reden hiervoor kan zijn dat je belangrijke zaken hebt verzwegen of dat er onjuiste gegevens zijn opgegeven. De autoverzekeraar kan dan beslissen om eventuele schade die is ontstaan in de periode van voorlopige dekking niet te vergoeden.

Meer informatie?

Hoyhoy is onderdeel van Pricewise. Wil je meer weten over de voorlopige dekking? Kijk dan op deze pagina van Pricewise: voorlopige dekking. Je kunt hier ook je autoverzekering vergelijken.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes